Mijn leven als alleenstaande moeder

Lief dagboek,

Ik ben Sarah en 27 jaar. Ik ben 2 zoontjes van 4 en 6 jaar. Ik zorg sinds 4 jaar alleen voor mijn zoontjes. Ze zijn elk weekend bij hun vader logeren. Dan heb ik tenminste ander halve dag even rust.

Want het is zwaar.

Elke dag is voor mij overleven. Al 4 jaar lang. Omdat ik kamp met een depressie. Heb namelijk vrijwel nooit ergens zin in. Ik zie alles grijs voor me en ben vaak erg chagrijnig. Ik weet niet precies waarom ik mij zo voel, want ik heb een dak boven mijn hoofd en een uitkering waar ik mijn kinderen mee onderhoud. Ik mag niet klagen. Alhoewel ik schulden heb wat ik afbetaal en waardoor ik vaak geld tekort kom.

Ik heb gewoon iedere dag nooit rust in mijn hoofd. Ik krijg het huishouden ook haast nooit voor elkaar. Het is altijd wel een bende hier en daar. Lege pakjes, volle aanrecht enzovoorts... Ik heb nooit zin om op te ruimen. Als het aan mij ligt lig ik 24/7 in bed maar dat gaat natuurlijk niet.

Alhoewel ik elke seconde vrije tijd (dus wanneer mijn kids op school zitten of bij hun vader zijn) besteed aan liggen op bed. Ik heb daardoor een erg slechte conditie en overgewicht. Kan nauwelijks de trap op of ik begin enorm te hijgen. Ik bedoel, ik doe wel de dingen die ik moet doen voor de kids. Ik doe ze in bad, ik kook voor ze, ik ga iedere dag even met ze naar de speeltuin. Maar met veel moeite en pijn. Ik geniet er niet van.

Iedere dag is voor mij weer overleven. Elke dag neem ik me voor een lijst op te stellen met wat ik allemaal moet gaan doen maar dan sta ik op en kijk tegen al de rommel aan, berg ongevouwen kleren op mijn bed, overal lege pakjes en speelgoed, dat ik het direct weer op geef. Ik kan niet eens de rommel uit de weg ruimen, bukken doet al zoveel pijn, laat staan ook nog mijn financiële zaken eindelijk eens een keer op orde krijgen.

Ik leef tegelijkertijd ook erg in angst, bang dat ik het huis wordt uit gezet. Ik heb een huurachterstand en moet eneco 1000 euro betalen. Doordat ik nauwelijks aan die zaken toe kom ben ik bang voor wat er komen gaat.

Ik ben ook altijd alleen, niemand die me echt helpt. Ik vraag ook niemand om hulp. Mensen hebben zelf ook hun eigen zorgen, dat besef ik maar al te goed. Maar ja, het lijkt alsof ik het niet aan kan in mijn eentje. Het is teveel...
Ik geef mijn overgewicht de schuld van alle ellende. Als ik af val en weer slank en fit ben, kan ik het wat beter aan. Dat weet ik heel zeker. Ik weeg 45 kilo teveel. Enig idee hoe zwaar het is om zoveel te moeten sjouwen in je lijf? Strontdepressief word ik ervan.

Ik kan me ook nooit eens leuk kleden, heb heel vaak dezelfde kleren aan. Nooit fatsoenlijke schoenen. Loop soms in de herfst met teenslippers over straat. Omdat het 't makkelijkst dragen is waarbij je niet hoeft te bukken. Maar ook omdat ik vaak geen geld heb voor nieuwe schoenen.

Daarom wil ik vanaf morgen, maandag, beginnen met het ziekenhuisdieet. Ik hoor hier negatieve verhalen over dat het slecht zou zijn omdat je erna weer net zo hard aankomt etc.... maar ik ben van plan erna gezond te eten en te blijven bewegen. Dit vereist voor mij gewoon spoed en er is geen tijd voor langzaam en rustig afvallen. Van wat ik begrepen heb raak je met het dieet zo'n 15 kilo kwijt binnen 3 weken. Dus heb ik ongeveer 9 weken nodig om mijn streefgewicht te bereiken.

Erg veel, ik weet 't. Maar in mijn geval is het spoed... Als ik geen kinderen had en zoveel verantwoordelijkheden dan gaf ik het vast en zeker anders en beter aangepakt.
14 sep 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sarah26
Sarah26, vrouw, 46 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende