nederlandse zangeres voor nightwish

Metalband Nightwish kondigt aan dat zangeres Anette Olzon de groep verlaat. Dat gebeurt "in onderling overleg" en is "het beste voor alle betrokken partijen", luidt het in een mededeling op de site van de band.

Het nieuws komt als een verrassing, daar de groep amper een dag eerder nog meldde dat Olzons stem schitterend klonk tijdens de soundcheck in Salt Lake City. Het optreden daarvoor hadden Elize Ryd en Alissa White-Gluz de band uit de nood moeten helpen, volgens de site van Nightwish omdat Olzon in het ziekenhuis lag en niet kon optreden.

Reden
Toch werd het volgens de mededeling van de band "de jongste tijd steeds duidelijker dat de richting en de behoeften van de band met elkaar botsten, wat leidde tot een patstelling waar we niet meer uitgeraken." Geen woord dus over de vocale kwaliteiten van Olzon, iets waarvoor ze van veel vroege fans van de band bakken kritiek kreeg sinds ze Tarja Turunen verving in 2007. De meer poppy - en vooral veel schrielere - stem van Olzon stak fel af tegen de klassiek geschoolde operastem van Turunen, een verschil dat vooral tijdens de oude nummers erg opviel.

Floor Jansen
De Finse band heeft nog enkele tours op het programma staan, en gaat daarmee door met niemand minder dan de Nederlandse Floor Jansen, bekend van After Forever en haar eigen band ReVamp. Janssen, die ook zangles geeft, staat bekend om haar veelzijdige stemgebruik. Ze kan zich zowel poppy als met een operastem uit de slag trekken, en lijkt dus perfect om zowel de oude als de nieuwe nummers van Nightwish tot hun recht te doen komen. Let wel: Jansen helpt de band enkel uit de nood, er is (nog?) geen sprake van een permanente toetreding.

Toekomst
Nightwish laat verder nog weten dat de beslissing zal leiden tot een betere toekomst voor iedereen, en dat de groepsleden "erg toegewijd zijn aan deze reis, 'this vehicle of spirit'. We blijven eeuwig enthousiast over de avonturen die nog komen, en zijn extreem trots op de twee prachtige albums en de schitterende shows tijdens onze samenwerking," luidt het




wat een gekut geef mij maar within temptation m/
21 nov 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dark_Devil
Dark_Devil, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende