Oudhollands koken*
Veel mensen denken altijd bij een maaltijd aan aardappels, vlees en groenten.
Vooral oudere mensen denken er aan en veel mannen (weet ik uit eigen ervaring).
Vaak worden aardappels gekookt wat altijd erg lang duurt en groente gekookt in water waardoor ze veel vitamines verliezen.
Dat alles neemt vaak ook nog veel tijd in beslag en na een lange werkdag is dat veel mensen te veel gevraagd.
De meeste mensen moesten met tegenzin vaak hun bordje leeg eten van hun ouders. Waardoor nu sommige van jullie een afkeer hebben gekregen in de aardappels, vlees en groenten. Vaak denken ze dan meteen terug aan de maaltijd die hun ouders dan voor hun neus zetten.
Afhaalmaaltijden en kant-en-klare maaltijden is heel normaal geworden en veel van mijn generatie genoten maken hier dagelijks gebruik van.
Ik wil aangeven dat het niet nodig is om over te stappen naar zulke opties want je eten vaak de avond van te voren bereiden en in boeken van Jamie Oliver, Sonja Bakker staan genoeg gezonde recepten waar je mee kan variëren. Persoonlijk vind ik dat erg onnodig om inspiratie op te doen want door meer ingrediënten toe te voegen of andere heb je opeens een heel ander gerecht. Voor mensen die beginnend koken zijn die pakketjes een goede optie en dan adviseer ik om te gaan varianten met de groente en vlees. Zo kan je elke week toch het zelfde eten en toch ook weer niet.
Dit is overigens ook een stuk gezonder dan kant-en-klare maaltijden en een stuk goedkoper dan afhaalmaaltijden.
Gebakken groente waar ik een pikante pasta door heen heb gedaan. Plat geslagen gehaktbal die extra gekruid heb en aardappelschijfjes met wat Italiaanse kruiden.
Dit is gemakkelijk te maken binnen zeker 30 minuten.
Mysterion, man, 40 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende