pabo toetsen

Ik word er zo moe van dat mensen zo neerbuigend doen over de pabo. Niet dat ik deze opleiding wil ophemelen of iets maar je hoeft niet te doen als of het supermakkelijk is.
Ook worden de toelatingstesten door veel mensen niet gehaald, dat is waar, maar veel mensen halen de toets ook wel. Mensen die zeggen dat pabostudenten dom zijn omdat ze niet eens groep 8 opgaven kunne maken hebben nog nooit zo'n test gemaakt. Oefenopgave en voorbeeldopgave op internet zijn echt stukken makkelijker dan die, die je krijgt in de toets.
Daarbij komt nog dat mensen die de toets niet halen, niet gewoon slecht zijn in rekenen en taal. Je hebt de onderwerpen die worden gebruikt in de toets al 4/5/6 jaar lang niet gehad, dan kan je niet verwachten dat je bijna alles goed maakt. Aangezien wij nu leven in het rekenmachinetijdperk.
Als laatste is de pabo echt geen studie waarbij je leert dat 1 en 1, 2 is. Leraren zijn meer dan mensen die kinderen leren lezen en schrijven er komt ook een stukje pedagogiek bij kijken.
Oordeel niet voordat je weet waar je het over hebt. (dit geld overigens niet alleen bij dit onderwerp...)

Pff, zo dat is er uit (A)

Xe.
08 jul 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Esmee90
Esmee90, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende