Eiergerecht zelf: (voor 2 personen)Nodig:- 8 eieren
- soepgroenten (+- 125 gram)
- 100 ml melk
- ham (bepaal zelf hoeveel, ik doe meestal 6 plakjes)
- rijst
Bereidingswijze:Meng de eieren, soepgroenten, melk en in stukjes gesneden ham door elkaar in een beslagkom oid.
Het mengsel giet je in een koekenpan, zorg er ongeveer een laag van 1,5 cm inzit.
Op een laag vuurtje laten bakken, totdat de onderkant goed is, en de bovenkant ook stevig. Dit duurt best lang. Daarna draai je 'm om en laat je de andere kant ook mooi bruin worden.
Ondertussen de rijst koken.
~~
De sausNodig:- Margarine (+- 3/4 el)
- Bloem (+- 4/5 el)
- Bouillonblokjes (2 kleintjes of 1 grote)
- Tabasco (20 druppels)
- Groot blik tomatenpuree
- Cayennepeper
- Oregano
Bereidingswijze:In het ene pannetje de margarine laten smelten. Als het goed gesmolten is doe je de bloem erbij. Dit gaat borrelen, ik heb me dood gelachen, haha.
Ondertussen in een ander pannetje ongeveer 2 longdrinks water koken met de bouillonblokjes erin.
Als dat allebei goed is, gooi je het margarine/bloem mengels bij het bouillonwater.
Je moet heel goed roeren.
Daarna de tabasco, tomatenpuree, cayennepeper en oregano erbij gooien, en weer goed roeren. De cayennepeper en oregano kan je op smaak erin gooien. Dit laten koken, zodat het een dikke saus word.
Foto: (helaas zonder saus, die hebben we er later overheen gedaan)