pers manipulatie

de media heeft een tooltje of gedraging die werkt om publieke opinie te beinvloeden
het tooltje of gedraging is het niet na volgen van eerder gedane verhalen.

voorbeeld,
op 911 waren er diverse nieuws berichten over gebouw 7 dat ingestort was, gebracht door BBC world
en gedragen door regionale pers, maar niemand van de pers volgde er op dat in het BBC bericht van het instorten het gebouw nog op de achtergrond te zien was.

of de oklahoma bom bij het FBI kantoor.
op de dag zelf waren de beelden en geluiden duidelijk, meer dan een bom is af gegaan en er waren nog meerdere bommen in het gebouw.
dit was ook in nederland op tv te zien.
de volgende dag werd er over alle bommen gezwegen in alle talen behalve een auto bom.
en een dader een dader ....

de pers is daar dan ook weer niet verantwoordelijk bezig met objectief bericht geven door dat het niet zelf de informatie uit zoekt maar aan neemt van de overheid.
we zien hier ook dat onderzoeks journalistiek een uitzondering of uitstervend verschijnsel is...

nu weer met de polygami arrestaties en uit huis plaatsingen van kinderen in texas.
groot nieuws over al dat er 400 kinderen uit een sekte zijn bevrijdt, maar nul komma nul op tv of journaals over het feit dat de rechter besloten heeft dat de actie en claims totaal onrechtmatig waren en dus de kinderen een maand ruim van hun ouders gescheiden waren en ouders gevangen waren zonder enige juridische grond.

maar iedereen herinnert zich sekte en polygami en tiener moeders, een negatief beeld hier over, maar niemand geeft een reet om het vervolg en de waarheid.

zo ook het gebrek van de TV media en radio media om te vermelden dat de vietnam oorlog een fars was gebaseerd op leugens van de golf van tonkin waar niets gebeurd was dat toch leidde tot een oorlog met miljoenen doden.

zelfs bij het vrij komen van geclassificeerde documenten waarin alles zwart op wit staat zwijgen de media in alle talen.

dit alles om een vals beeld te behouden van commies slecht democraten goed.
waar het in werkelijkheid dus net anders om was.

ook leuk is dat alle vechtende partijen tegen de bezetters in afghanistan en irak als terreur of taliban betiteld worden, vergetende dat geen van dit alles gebaseerd was op waarheid maar op leugens en dus geen terreur betreft maar verzet.

de media heeft meer van dit soort tooltjes en meeste mensen zijn te dom of te achterlijk dit te snappen,
en als je het ze in hun gezicht vertelt dan ben jij de boe man

jullie vallen als mussen van het dak voor new speak en double speak, maar noemen mensen als mij complot theoristen, waar het niet een theorie is maar de werkelijkheid die jullie liever schuwen en daarmee doden en onschuldigen ter dood veroordelen !

doe eens iets met je leven als je er echt om geeft, binnen kort komt er oorlog met iran als het tegen zit en staan jullie te mekkeren dat iran kern wapens zou hebben.
israel heeft kern wapens, de VS stuurt dagelijks nieuwe wapens incl. kern wapens richting de golf, en dat alleen al geeft iran het recht kern wapens te willen, maar geloof je propaganda nu maar, en juich bij de volgende oorlog met vele onschuldige doden .... net zoals de media jullie geleerd heeft !
04 jun 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van mahakala
mahakala, man, 47 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende