Persoonlijkheidstestje

Type ESFJ

Strength of the preferences %
Extroverted Sensing Feeling Judging
1 31 50 50


ESFJ
Hartelijk, spraakzaam, geliefd, gewetensvol, natuurlijke gave voor samenwerking, actieve leden van een raad. Hebben behoefte aan een eensgezindheid en zorgen daar goed voor. Doen steeds aardige dingen voor anderen. Werken het best met aanmoedigingen en lofbetuigingen. Hoofdinteresse is datgene dat direct en zichtbaar het leven van mensen verandert.
Zij halen de energie in het omgaan met anderen en zijn oprecht geinteresseerd in de ander. Zij voelen zich het meest op hun gemak in een gestructureerde situaties en houden ervan orde structuur en schema's te scheppen. Ze houden van zaken doen op traditionele manieren. Ze genieten van 'erbij' horen en houden van familiebanden. Ze houden ook van sterke waarden die zij krachtig zullen uiten Ze zijn sociaal, hartelijk , enthousisast en vol energie. Ze zijn georganiseerd en ordelijk en begaan duurzame relaties.

Valkuilen: Als zij hun competenties niet inzetten of als ze niet gewaardeerd worden twijfelen ze aan zichzelf en richten hun aandacht volledig op het bevredigen van de behoefte van de anderen. Zij maken zich zorgen en voelen zich snel schuldig. Ze oefenen strenge controle uit door hun drang naar orde. Ze zijn dan overmatig gevoelig en minachten zichzelf.

ESFJ's schenken weinig aandacht aan de functies: Reflectie en Intuitie. Daardoor kan het zijn dat ze er moeite mee hebben problemen met mensen of zaken die hen nauw aan het hart liggen te erkennen en met de waarheid daarvan om te gaan.

Ze slagen er niet in bredere mogelijkheden of alternatieve manieren te zien om dingen te doen. In stresssituaties kunnen ESFJ's van zichzelf de indruk hebben dat zij ongewoon kritisch zijn tegenover anderen en zizhzelf. Hun negatieve gedachten en meningen maken hen dan nog ongeruster.

ESFJ

Hun kracht
Zijn aanmoedigend, geïnteresseerd in anderen. Zoeken harmonie. Zijn op de buitenwereld gericht, op mensen en relaties.

Hun valkuil
Zijn hardnekkig en opdringerig. Ontkennen problemen om een oppervlakkige harmonie te bewaren. Hebben gebrek aan richting. Identificeren zich te veel met anderen en gaan daaronder gebukt.

Ze hebben nodig
Steun en tijd om anderen te steunen. Veel informatie en gelegenheid om hierover te praten. Iedereen samenbrengen. Dat er naar ze wordt geluisterd.

===

Jaja, en het klopt wel, vooral:
Zijn aanmoedigend, geïnteresseerd in anderen. Zijn op de buitenwereld gericht, op mensen en relaties.
In stresssituaties kunnen ESFJ's van zichzelf de indruk hebben dat zij ongewoon kritisch zijn tegenover anderen en zizhzelf. Hun negatieve gedachten en meningen maken hen dan nog ongeruster. Doen steeds aardige dingen voor anderen. ...richten hun aandacht volledig op het bevredigen van de behoefte van de anderen. Zij maken zich zorgen en voelen zich snel schuldig. Ze oefenen strenge controle uit door hun drang naar orde. Ze zijn dan overmatig gevoelig en minachten zichzelf.

09 feb 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sophie
Sophie, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende