Plannen
In het tuincentrum had ik kamillezaadjes gekocht. Zodat ik straks kamillethee kan zetten van mijn eigen kamilleplantje. Ik zal de bloempjes wel eerst moeten drogen. Eigenlijk vind ik dat wel een leuke gedachte.
Nou ja, eerst moet het maart worden en dan ga ik ze zaaien en dan moet het groeien en dán kan ik de bloempjes plukken, om ze vervolgens te drogen en er daarna thee van te zetten.
Ik heb een beetje gebrainstormd over mijn toekomst. Volgend jaar is mijn laatste jaar ASW. Als ik mijn diploma heb ben ik 21, bijna 22. Ik wil graag de master Social Influence doen aan de UvA, maar ik zou daarvoor nog één vak moeten doen en dat vak past niet in mijn laatste jaar bachelor. Wat dat inhoudt, is dat ik een premaster moet gaan doen die hoogstwaarschijnlijk uit één vak bestaat. Ik voldoe namelijk aan alle andere eisen.
Dus over twee jaar heb ik een schooljaar dat uit een enkel vak bestaat. Ik denk dat ik daarnaast dan een jaartje koksopleiding wil gaan volgen. Ik zit er al een tijdje over na te denken, dat ik wel eens een mooi koksdiploma zou willen hebben om aan de muur te hangen. Ik wil leren hoe ik het beste dingen kan snijden en bereiden en hoe ik een vis moet fileren. En met zo'n diploma zou ik ook kunnen werken in de keuken, of verdere opleiding tot zelfstandig werkend kok/patissier/leidinggevend kok kunnen doen.
En het jaar daarna zou ik dan mijn master kunnen doen en dan ben ik 23, bijna 24, als ik mijn diploma in ontvangst neem. Mijn diploma sociale psychologie, dan.
Sommige mensen voelen een soort tijdsdruk. Dat je zo jong mogelijk moet beginnen met werken, want werkgevers willen zo jong mogelijke werknemers, of iets dergelijks. Dat je ook naar het buitenland moet gaan om ervaring op te doen. Ik heb dat nooit begrepen, maar ik heb het mensen wel horen zeggen. Dat ze geen studievertraging op willen lopen, want dat is de duivel. En dat ze naar het buitenland gaan omdat dat goed is voor hun cv.
Ik denk dat ik wel een leuk verhaal te vertellen heb als ik aan kom zetten met mijn opleiding tot basiskok en master in de sociale psychologie. Dat ik misschien geen relevante ervaring op heb gedaan, maar wel ervaring op heb gedaan. Wat lul ik, alle ervaring is relevant. In een keuken leer je samenwerken en plannen en focussen en kan je originaliteit kweken. Het is niet alleen maar een kippetje bakken.
Een vriendin van mijn moeder heeft blijkbaar ook een koksopleiding gedaan, maar de laatste keer dat ik er was kreeg ik een stukje aangebrande monchoutaart, dus ik denk dat het niet echt haar passie was.
Ik heb zin in kamillethee.
iAngel, vrouw, 26 jaar
Log in om een reactie te plaatsen.
vorige
volgende