Positief of negatief.

Mensen kunnen naar verloop van tijd erg veel veranderen. Zo heb ik dat ook verschillende keren mee moten maken en ook moeten aanschouwen. Hoe gruwelijk ik het ook vond om te zien. Het komt vaker voor dan je zou denken. In feite komt het in iedereen zijn omgeving wel voor, al die drastische veranderingen. Sommige veranderingen kunnen positief uitpakken op de toekomst, maar dat is niet over alle veranderingen te zeggen. Soms kan het ook negatief uitpakken en dat is wat er gebeurde met een van de beste vriendinnen die ik ooit in mijn leven heb gehad.
In feite is het wonderbaarlijk hoe 1 simpele ziel andermans leven zo drastisch kan veranderen. Ik verbaas me daar de dag van vandaag nog steeds over. Wij mensen zijn dan ook zeer makkelijk te beïnvloeden, ook al beweren we tegenwoordig nergens meer van onder de indruk te zijn. Lariekoek als je het mij vraagt. De mens van vandaag is zeker wel nog onder de indruk te krijgen, je moet alleen wat meer je best doen, of beter kunnen manipuleren met de simpele geesten van tegenwoordig.

Zo gebeurde dat ook met de beste vriendin die ik ooit in mijn hele leven heb gehad. Ook zij leerde naar verloop van tijd mensen te kennen, zoals iedereen dat wel doet. Het grappige is, is dat wij dezelfde mensen leren kennen en ik niet veranderd ben in de negatieve manier, maar juist ben veranderd naar de positieve kant op.
Die vriendin van mij was altijd al een meisje geweest die makkelijk te beïnvloeden was. Zonde, zelfs ik kon er zo nu en dan een slaatje uit slaan, al was dat niet erg netjes van mij. Ik had beter moeten weten, maar de mens kan het soms niet laten om gebruik maken van een andere. Soms is het niet eens opvallend, en valt het niet eens jezelf op.

Het punt wat ik hiermee eigenlijk wilde maken, is dat mensen naar verloop van tijd, en na het kennen van verschillende mensen, zeker wel kunnen veranderen. Zowel positief, als negatief.

In het begin vond ik het allemaal onzin, al die veranderingen. Ik snapte er op een gegeven moment helemaal niets meer van. Ik was nog jong, onbezonnen. Ik wist niet beter. Ik had het op die leeftijd ook nooit kunnen weten, vooral niet met mijn simpele ziel die nog steeds denkt dat de aarde plat is. Ik vond het simpelweg allemaal onzin, vooral omdat er in mijn ogen mij veel onrecht werd aangedaan. Ik vond het oneerlijk, want ik was elke keer weer degene die achtergelaten werd, omdat ze altijd met haar nieuwe vrienden op wou trekken.
Zelfs toen dat allemaal recht voor mijn neus gebeurde, had ik nog niet in de gaten dat mensen nou eenmaal opgroeien en veranderen. Het hoort nou eenmaal bij het leven. Toen zag ik dat nog niet in, maar vandaag de dag wel. Ik kan het beter begrijpen en beter overzien, aangezien ik nou zelf wat volwassener ben geworden.
Mensen leren nou eenmaal andere mensen kennen. Dat kan ook niet anders, als je bekijkt hoeveel mensen er wel niet rondlopen op deze aardkloot. Het is een simpele feit, mensen veranderen.

Positief of negatief. Het is maar zelf waar je keuze naar uitgaat.
09 aug 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Smurfje
Smurfje, vrouw, 122 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende