rustig van binnen

tis al een tijdje geleden dat ik heb geschreven hier. op dit moment voel ik me lekker rustig van binnen. ik heb een liedje op waarvan je moet lachen als je een melige bui hebt maar het geeft mij lekker rust van binnen. tis een soort afrikaanse muziek achtig iets maar lekker rustig. je hoort kinderen zingen en het geeft een lekker gevoel. je ziet gewoon voor je hoe allemaal donkere kindjes daar staan te zingen in een dorpje... of neej.. met een begravenis. dat klinkt heel triest maar ik denk dat die mensen daar een begravenis heel anders beleven als wij hier. nu ik er over nadenk: ja, dit liedje past echt bij een begravenis. en toch is het ook best wel vrolijk. naja.. tog ook weer niet.. lkkr onduidelijk allemaal.. nahnah maar toch.. het geeft mij rust en daar gaat het om..

met mama gaat t goed! de dokter heeft verteld dat t met haar hart echt goed gaat maar jah.. we weten dus nu nog steeds niet waar het allemaal vandaan komt. ik zal je eerlijk bekennen: ik heb nachten liggen huilen dat er misschien wel wat ergs zou kunnen zijn. ik haalde van alles in mn hoofd. en ik moest telkens aan eline's vader denken. ik zag hem telkens weer voor me. ik heb er over nagedacht hoe het zou zijn als mama dood zou gaan. ik zag mn moeder voor me als ze dood zou zijn. de meest afschuwelijke dingen heb ik me voor gesteld.. ik heb me zelfs bedacht hioe de begravenis zou gaan. vreselijk! ik ben door wat er met eline"s vader is gebeurd, heel bang geworden voor de dood..

maar nu ben ik al weer wat rustiger geworden van binnen... gelukkig maar! want ik raakte echt uitgeput van al die gedachten. ik kon het amper aan. maar nu ik weet dat er niks is, ben ik me er van bewust hoe blij ik moet zijn met de dingen en mensen om me heen. het lijkt allemaal zo gewoon en vanzelfsprekend, maar zo normaal is het helemaal niet! ik geniet nu werkelijk van alles wat ik heb! elk moment dat ik met mn moeder of mn vader samen ben begrijp ik hoeveel ik eigelijk van ze houd!



liefs, mirjamverliefd
20 mrt 2005 - bewerkt op 04 apr 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van mirr
mirr, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende