S.A. en Brainbox

Zo zit je nietsvermoedend op en website te surfen, zie ik toch weer even iets
wat meer dan de moeite waard is.
Allebei in het Patronaat in Haarlem:

DI. 29-03-2011
SONATA ARCTICA (FIN)
+ SUPPORT
Dommelsch Zaal
Prijs: € 26,- vvk /€ 29,- deur
Open: 18:30 u Aanvang: 19:30 u


Uit Finland hebben we vanavond de heren van Sonata Arctica, deze Finnen brengen brute power metal, dat wil zeggen veelal uptempo muziek en veel, héél veel melodie, dit maakt het geheel zelfs een tikkeltje sprookjesachtig. De laatste albums vertonen zelfs vleugjes progressieve metal, samen met de reusachtige stem van zanger Tony Kakko klinken de nummers behoorlijk episch!

Door de jaren heen heeft de band veel veranderingen doorstaan, van de samenstelling tot de muziekstijl, maar toch gaan de mannen al ruim 10 albums door met wat ze het leukste vinden. En dat is te horen op hun album ‘The Days of Grace’ dat vorig jaar is uitgekomen.

In 2009 hebben ze als support van Dragonforce een deel van Amerika aangedaan, Azië en Europa werden natuurlijk niet overgeslagen. In april van dit jaar is Sonata Arctica begonnen aan hun Amerikaanse/Canadese support tour voor hun laatste cd. In januari doen ze ook mee met de ‘70.000 Tons of Metal’ festival, wat plaats vind op een cruiseschip met alleen maar metal acts. Zij en wij kunnen in ieder geval rekenen op Finse power metal van de bovenste plank



ZA. 14-05-2011
BRAINBOX
Dommelsch Zaal
Prijs: € 17,50
Open 20.00 u / aanvang 21.00 u


Brainbox keert na circa een jaar terug in het Patronaat. Met ditmaal een nieuwe cd in de bagage! De band legt momenteel de laatste hand aan wat het eerste studioproduct van Brainbox sinds begin jaren zeventig wordt. Het album zal hoofdzakelijk uit nieuw, eigen materiaal bestaan. De release van de nog titelloze cd staat gepland in januari 2011. Aansluitend vindt er een uitgebreide tournee plaats langs het zalencircuit en festivals.

Brainbox, een legendarische naam in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, maakte eind zestiger, begin zeventiger jaren grote indruk met een stijl die het midden houdt tussen (blanke) blues, psychedelica en pop. Nummers als ‘Down Man’, ‘Dark Rose’ en ‘The Smile’ gelden nog steeds als onbetwiste klassiekers. Nadat zanger/frontman Kaz Lux de band begin 2010 nieuw leven heeft ingeblazen, treedt Brainbox weer met grote regelmaat op in een grotendeels oorspronkelijke bezetting.


Kaz Lux: zang
Rudy de Queljoe: gitaar
John Schuursma: gitaar
Cees van der Laarse: bas
Pierre van der Linden: drums

Website: www.brainboxmusic.nl

16 okt 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van freebird
freebird, man, 12 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende