soms zou ik willen

Soms zou ik willen dat ik een vogel was, dat ik zo weer weg kon vliegen wanneer er een tijd komt met problemen. Dat je er niet eens bij nadenkt of je een ander verdriet doet. Ik haat mezelf als ik mensen pijn doe zonder dat het echt mijn bedoeling is. Je hebt altijd een stemmetje in je hoofd dat zegt wat je wel en niet kunt zegen. Soms komt dat stemmetje bij mij te laat. En dan heb ik spijt, zie ik de tranen in overvloed vloeien en ka het niet meer terugdraaien. Het is nu veel te laat. De tranen verplaatsen zich naar een andere ruimte. Als ik goed luister hoor ik het gesnik. Maar ik wil het niet horen. De pijn van de tranen doet ook mij pijn en ik kan het niet aanhoren. Nú wil ik die vogel zijn die weg kan wanneer hij maar wil. Al vliegend de vrijheid tegemoet.
En voor één keer laat ik me gaan, laat ik mijn gevoel toe zich tot uiting te brengen.
Duisternis. Zwervend loop ik over straat. Frisse koude lucht drogen mijn tranen en maakt mijn gezicht strak. Toch doet de buitenlucht me goed. Ik wordt er wat door opgepept.
Ik loop en loop, weet niet waar naartoe. Dat moet ook een complete verassing zijn. Ik wil voor een keer in mijn leven eens niet plannen. Gewoon rechts gaan wanneer je links moet.
De tranen zijn weg en hoofdpijn zet zich ervoor in de plaats. Het gaat harder waaien, maar ik voel de kou niet. Ik herken de huizen allang niet meer.
Een schuldgevoel dringt pijnlijk naar binnen. De tranen zijn vast ongerust, dat weet ik zeker. Toch loop ik door. Ik moet dit doen, mezelf straffen om wat ik gedaan heb. Ik heb honger, maar ik mag niet stoppen om te eten. Ik ben ineens uitgeput, maar ik mag niet even gaan zitten. Uiteindelijk bel ik.
Het bed is heerlijk warm. Nu pas voel ik dat mijn voeten net ijsklompen zijn. Ik overdenk mijn daden. Is het niet zo dat wanneer je iets heel graag wilt, je het ook gedaan kunt krijgen? Ik weet niet of het echt zo is. De tijd zal het me leren.
Toch ben ik trots op wat ik gedaan heb. Voor één keer het gevoel van die vogel hebben laat je denken dat je de hele wereld aan kunt.
09 jul 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van wicca_wijf
wicca_wijf, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende