Terugkomst en emigreren

Goedemorgen aldaar,

Na een héle lange periode myDiary uit mijn leven te hebben gelaten, werk ik nu aan mijn terugkomst, inmiddels jaren later. Ik ben van studies gewisseld, verhuisd van Den Haag naar Amersfoort, werk momenteel op Schiphol bij een airline als Customer Service Agent en zit momenteel midden in het proces om te emigreren naar Zuid-Afrika. Dit is dan ook de rede dat ik weer ben begonnen met schrijven, zodat ik hier later op terug kan kijken als herinneringen aan deze fantastische tijd.

Laat ik bij het begin beginnen. In Oktober 2015 heb ik een Zuid Afrikaanse jongen ontmoet in Nederland. Als de definitie van 'soul mate' bestaat, dan is hij het zeker. Laat ik er niet teveel over zeggen, maar we zijn ontzettend gelukkig samen en ik vind hem héél, héél erg leuk. Helaas moest hij mid-februari terugkeren naar Kaapstad vanwege medische redenen, daar waar hij eerst tot september zou blijven. Eind maart ben ik hem op gaan zoeken, en hebben we samen een fantastische maand gehad in Kaapstad. Ik heb zijn ouders en vrienden leren kennen, echt ontzettend veel gezien en genoten, en ik hoef niet te benadrukken hoe moeilijk het was om weer afscheid te nemen eind april niet wetende wanneer we elkaar weer zouden zien.

Eenmaal thuisgekomen had ik ontzettende heimwee naar Kaapstad en m'n vriend, en heb ik besloten om een aantal sollicitaties op te starten om in Kaapstad te gaan werken. De eerste week heb ik +- 30 sollicitaties eruit gestuurd, waarbij ik meteen de eerste al gelijk een Skype gesprek mocht inplannen. Deze baan als Customer Service Professional bij een oliemaatschappij heb ik na 4 verschillende interviews en rondes uiteindelijk gekregen! Ik ben écht ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen en kan niet wachten om terug te keren naar Kaapstad! Daar komt bij dat m'n vriend over 3 weken naar Nederland zal komen, en we eind augustus samen terugkeren naar Zuid-Afrika om aan ons nieuwe avontuur te beginnen.

Momenteel wacht ik op meer informatie van mijn werkgever, maar ik weet dat ik onder andere een VOG, medische verklaring en een tuberculose verklaring moet indienen bij mijn visum aanvraag. Allemaal heel spannend!! Daar komt bij kijken dat de Zuid Afrikaanse ambassade nu niet echt bekend staat als een van de snelste, en ik hoop dan ook dat alles voorspoedig zal verlopen met betrekking tot mijn visum aanvraag.

Nu kunnen we ook beginnen aan het leukste deel, zoeken naar een woning samen met mijn vriend vlakbij het centrum van Kaapstad, een nieuw autootje waarbij ik aan de linkerkant van de weg moet rijden!blozen En praktische zaken als een nieuwe telefoon omdat mijn abonnement hier ophoudt, verzekeringen, spulletjes in Nederland verkopen en nog véél meer.

Hopelijk hoor ik vandaag meer van mijn werkgever, en kan ik het proces echt gaan opstarten!

Stay tuned...erg vrolijk


Liefs,

Melissa
20 jun 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MMouse
MMouse, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende