the Truman Show

ik zit nu naar de film The Truman Show te kijken. Zou de hele wereld zo zijn?
Misschien leven wij wel het leven wat de machtigen der aarde van ons willen!
Er zijn zoveel wetten en regels dat ze elkaar soms tegenspreken. En waarom mogen mensen zoals Bush hele volken vermoorden, maar als iemand als gewone burger een ander het zwijgen oplegt, dan staat daar een straf op. Ik wil het niet goed praten, want niemand heeft het recht om het leven van een ander af te nemen. Maar waarom heeft bijvoorbeeld een president Bush daar wel recht op, hoeveel mensen zijn er inmiddels in Irak gedood, sinds Sadam is gevonden? Sadam heeft ook heel veel mensen vermoord, maar geeft dat een ander het recht (Bush in deze zaak) om het nog maar eens over te doen? Ik vind van niet. Als ik niemand mag vermoorden dan mag niemand dat, dat is toch het eerlijkst?
Waarom is hebben deze mannen hun eigen regels? Nu wordt Sadam straks berecht, voor iets wat Bush ook doet. Bush moedigd de veroordeling aan, maar zit hij zelf niet fout? Ligt hij 's nachts wakker als er weer slachtoffers zijn gevallen, vast niet! Heeft deze man wel een hart?
Nu genoeg over deze man, hij was in dit verhaal alleen maar een voorbeeld. Er zijn er zoveel net als hij. Die deze wereld maken zoals hij is. En er zijn hem ook al heel wat voorgegaan. Kijk maar in de geschiedenis, boeken staan er vol van.
De film heeft mij wel aan het denken gezet, zoals hij daar in zijn kleine wereldje leeft, hebben wij een hele grote, waar nog veel meer ellende gebeurd, zonder dat het bestraft wordt. En de regie van ons leven ligt in de handen van een Bush en een Sadam, wlllen wij dat wel?
Ik niet!!
27 jan 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van theo
theo, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende