Update uit Tunesie.

Lang verhaal, gelijk een ,ail naar ouders enzo namelijk. Voor degenen die het niet willen lezen: het is hier mooi weer, vandaag en gister een toch naar het zuiden gemaakt, sahara en atlasgebergte met oases.





Ten eerste sorry voor alle taalfouten die gaan komen, sommige letters zitten ineens op de verkeerde plek.. Het is hier ontzettend leuk in ieder geval!! We hebben ontzettend mooi weer, nog maar 1 dag gehad met een wolk. Hoewel de vakantie niet perfect begon, aangezien we dus 2u vertraging hadden en daardoor pas om 3u onze tijd in de kamer waren, is het allemaal meer dan goed gekomen tot nu toe. De eerste paar dagen hebben we eigenlijk alleen maar bij het zwembad gehangen en niks gedaan behalve aardbeiendrankje drinken en pizza eten tussen de middag. Zelfs het eten is, na een flinke hoeveelheid zout, best goed te doen het wordt zelfs elke avond lekkerder!! Bij het ontbijt zijn crepes en de rest is vies.

Dinsdag zijn we naar Carthago en Sidi bou said gegaan, helaas geen tunis want dat kon alleen op zaterdag en donderdag (de officiele tocht was een hele dag en wij hebben maar een halve dag gedaan omdat we anders 3dagen achter elkaar excrusie zouden hebben) Carthago was erg gaaf, ik (aranka) riskeer nu 3 maanden celstraf omdat ik stieke, maar heel erg express een foto heb gemaakt van het huis van de char,ante president. Hij woont na,elijk in 0Carthago, waar ook zo ongeveer de rest van de regering zit, het is nogal een rijkeluisbuurtje daar. Sidi bou said was echt ontzettend stom. Carthago ,ochten we maar een half uur blijven terwijl we µ1.5 uur in sidi bou said ,oesten blijven. Volgens de gids was het een heel leuk stadje enzo want het was zo speciaal dat de huizen daar allemaal wit met blauw zijn. Nou die heb je hier ook de stomme huizen, zon beetje in heel tunesie eigenlijk... Ze schonken er trouwens ook nergens alcohol daar en het was achterlijk warm, dus na een half alcoholvrij biertje en een broodje kebab ,ochten we weer naar ons hotel terug.

Woensdag zijn we in het buurdorp Nabul gaan paardrijden door de bergen, wat sowieso al heel mooi is maar dus ook nog eens erg leuk. Steph had een naastloper wat ie toch niet zo heel grappig vond, die gast sprak geen engels of frans of wat dan ook dus hij was niet gewellig. Op de terugweg liep ie er gewoon naast en ,ocht steph ook los rijden, konden we samen lekker een beetje door de bergen crossen.

Gister, donderdag dus, zijn we richting het zuiden gegaan. We werden om kwart over 5 opgehaald en we ,oesten er dus rond een uur of 4 uit, wat erg vroeg is als je niet braaf op tijd bent gaan slapen... Gelukkig hadden we wel een fijne bus dus we hebben toch nog wel wat slaap in kunnen halen. Na iets van 2.5/3u kwa,en we aan in El Jem, wat dus op Rome na het grootste, maar wel het best bewaarde amfitheater is ter wereld. Toen we daar aankwamen dacht ik in eerste instantie geef mij Rome maar, maart toen we een,aal binnen waren en ook onder het podium door konden lopen, dus waar de gladiatoren en leeuwen gevangenzaten, was het wel duidelijk dat el jem inderdaad veel beter bewaard was en ook ,ooier dus. Ne el jem kwa,en we aan in Matmata, een stad midden in de bergen waar ezr nog 3000 mensen in holwoningen wonen. In Matmata ook geluncht, vieze couscous (die steph wel lekker vond) in een holenhotel. Na matmata zijn we naar Douz gereden waar we gingen slapen, wat overigens op het randje van de zandsahara was. We zaten al een tijd in de sahara, maar je hebt 3 verschillende soorten sahara : zand, steen en zout. De zandsahara heeft zelfs officiele poorten. Om 6 uur gingen we met de kamelen de sahara in, waar het nog steeds echt best wel warm was, tegen de 30 graden aan ofzo. De kamelentocht was stom, de kamelen waren wel leuk enzo (steph zat op Abdul en ik mocht m vanaf mijn kameel vasthouden) maar het was echt reteretereteSAAI. Het sloeg nergens op want we reden 100 meter de sahara in en 100 meter weer terug (steph zegt meer maar het gaat omhet idee) Vanaf de kamelken werden we ingehaald door 2 gasten op paarden en ik zei voor de grap dat ik wel wilde ruilen en voor ik het wist zat ik erop. Steph volgde later met de bestuurder achterop in volle galop, alleen de paarden hier zijn een beetje raar en hele andere commandos gewend dus ik heb maar een heel klein stukje gegaloppeerd. En de eigenaars wilden natuurlijk geld zien alleen hadden we niet genoeg wat uiteindelijk beetje dra,a werd en de sfeer beetje verziekte, MAAR alles is goedgekomen. We sliepen in een 4sterren hotel, alleen ons hotel was beter, hier zijn de obers tenminste gezellig en vliegen er geen 1000 vliegen rond het eten (ik overdrijf weer) en lopen er ook geen kakkerlakken rond gelukkig.

De volgende dag werden we o, kwart voor 4 wakker gebeld, alleen wijzijn weer in slaap gevallen en we werden om half 5 pas wakker waardoor we het ontbijt hebben gemist maar gelukkig niet de bus dus wo erg was het niet. We gingen verder over de eerste en grootste zoutvlakte op naar de bergoase waar we met paadr en koets doorheen gingen ( arme zielige uitgemergelde beestejes) Daar hebben ze laten zien hoe ze dadels plukten uit de palmbo,en en toen mochten we weer verder. Na de bergoase zijn we in de jeeps gegooid om door de andere 2 zoutvlaktes te rijden en daar nog door het Atlasgebergte te lopen, wat echt ontzettend supervet was, was trouwens ook een oase. Daarna nog een stukje atlas oase en toen weer terug naar de bus verder naar Kairouan,een van de heiligste steden van de wereld, voor de arabieren dan (op mekka, medina en jeruzalem na dan) Helaas zijn we daar ivm met tijdgebrek maar heel even geweest en daarne zijn we weer terug gegaan naar ons eigen hotel.

Home sweet Hammamet was het zeker wel!!



Verder hebben we hier hele grappige engelse mensen die hier al 25-38 jaar komen, een man in een rollator en een vrouwtje met heel raar haar. De russen zijn strontvervelend, lelijk irritant sacho en jatten alle watermeloen voor iedereens neus weg en alle arabieren zijn nog steeds irritant (de meesten dan) Het oude Medina (stadscentrum) is een ramp, nog nooit zulke opdringerige mensen meegemaakt!!) Verder allemaal rotzooi enzo wat ze hier verkopen..
De gids van vzndaag was trouwens heel erg leuk, hij kopn arabisch, engels, duits, frans, italiaans en een beetje nederlands.

Morgen lekker dagje niksen en zondag sowieso nog paardrijden, waarschijnlijk maandag ook nog want het is ontzettend leuk om te doen!



Nou werk ze allemaal, we zullen aan jullie denken als we lekker bij het zwembad liggen enzo.. We zien jullie dinsdag wel weer!!





verliefd
12 jun 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dududt
Dududt, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende