Vakantie eindelijk!!!

Geen school en geen werk...hele dag wandelen en nietsdoen heerlijk...
ontspannen geen gezeur geen stress...
Ik ben naar mijn ouders geweest en wandelen. Ook fietsen en veel dvd's gekeken Bruce Lee en fawlty Towers ook veel naar Media markt geweest.
Droog winkelen en kijken wat er allemaal te koop is. Mijn ochtenden zijn cijfer 5 en middag groeit het naar een 6 savonds een 7 soms 8 en ik voel me dan best dan medicatie en lezen en slapen...
Ik lees veel fantasie, ben bezig met boeken van de poort des doods. Gaat over Harplo die 4 wereleden bezoekt die de sartanen gemaakt hebben en die met elkaar in verbindig staan. In elk boek moet hij chaos creeeren om een weg vrij te maken voor zijn meester. met veel elfen en dwergen en draken. Mooi hoor ik hou van deze verhalen. Op een wereld hebben de de kunst van doden herreisenis op nieuw eigen gemaakt en lopen er wandelende doden de wereld zelf sterft uit. Ik ben nu bij het boek dat hij zijn meester wantrouwd en de oude werelden moet heroveren. Ik lees ongeveer een boek per week. Altijd voor slapen gaan...een half uur tot uur.

Nu heb ik twee boeken over depressie besteld op bol.com ik heb hier last van en loop bij een psycholoog. Ik ben nu veel bezig met RET therapie en 5g-schema dus;
1.gebeurtenis
2.gedachten
3.gevolg
4.gevoel
5.discussie
6.nieuwe gedachte
Dus je hebt 1 een onplezierige gebeurtenis bij voorbeeld de dood van een vriend. En de 2.gedachten die je daar bij hebt. Bijvoorbeeld dat het een ramp is en je het levene niet meer aan kan. 3.Gevolg is dat je 4.deprssief wordt en je niet happy voelt. Om die gevoelens tegen te gaan moet je je gedachten uitdagen en rationaltionaliseren. Dus welke irrieele gedachten heb je nu. Ramp is dus overdrijven en iedereen heeft wel eens een tegenvaller dus relativeren. Door alles in de juiste manier te zien en ook dat je er goed bij voelt krijg je positieve rationele gedachten. 6. bv dat je een dipje kan hebben het verwerkt met creatiev manieren en dan verdergaat met je leven. je geeft dingen een plaats. Maar maak van je hart geen moordkuil.

Bij mij is die dood de schizofrenie en depressie ik ben deels gestorven en moet mee leren leven. Ik probeer de ziekte een plaats in mijn leven te geven. En met de gevolgen te leren te leven. Of manieren om mee om te gaan. Valkuilen ondekken en proberen te ontwijken.

Ik weet door zelfstudie el NLP wat mijn kwaliteiten zijn en ook mijn valkuilen;
Mijn valkuilen;
1. als ik op bank ga zitten blijf ik echt hele dag liggen dus ontwijken
2. geen vrouwen
3. geen drank, drugs of gokken
4.Niet te veel TV kijken
5. niet te veel winkelen.
Ik probeer dus dit alles te ontwijken.

Zelfs in mijn vakantie ben ik bezig mezlef te genezen ik kan niet stoppen met empowerment.
Gelukkig maar, ik ben na een evaluatie erachtergekomen dat ik 6 van de 10 dingen haal per dag.
ik streef naar 7 in 2010
18 jul 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van anthony68
anthony68, man, 56 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende