Verleden, heden en toekomst..

Ooit komt er een moment, dag of periode. Je gaat je afvragen volg ik de juiste pad? Nadenkend over het verleden, heden en toekomst. Dit is mijn periode. Nadenken over het verleden, vastzitten in het heden en nieuwsgierig naar de toekomst.

Ik denk vaak na over het verleden. Wat ik heb meegemaakt, ongelukkige dingen maar er zijn gelukkig ook wel wat leukere dingen. Gezellig naar een pretpark met je familie, hier dagen lang na uitkijken. Sinterklaas en kerst natuurlijk, heerlijke gerechten komen voorbij. Welke cadeau is het mooist ingepakt en welke krijg ik? Spannend! Opa en oma die regelmatig langs komen. Heerlijke taarten en grappige acts op verjaardagen. Natuurlijk denk ik vaak aan hoe heerlijk het was om lekker met heel de familie op de bank te zitten en gewoon te praten over onze dagen op school of op het werk.

Maar wacht eens... Dat is niet mijn verleden. Vast en zeker weer ergens in een boek gelezen of in een film gezien. Nee over mijn verleden wil ik niet te veel kwijt. Verdriet, pijn, ruzie en ongelukkig. Dat zijn vier woorden die ik er aan vuil wil maken. Niet meer en niet minder.

Dan hebben we het heden. Leef op mezelf een opleiding gedaan, nadenken over een vervolg opleiding. Niet weten of ik dat wel wil of kan. Een pad kiezen tussen verschillende richtingen. Wil ik verhuizen? Wil ik die baan of die baan? Wil ik een andere leven hebben? Toch mis ik iets in mijn leven. Ik ben niet ongelukkig, denk ik. Alleen moe heel erg moe. Van het nadenken, veel werken (huur moet betaald worden) altijd klaar staan voor andere. Stiekem verlang ik misschien wel naar iemand die op me wacht als ik thuis kom. Me lieve knuffel en zoen geeft en vraagt: Hoe was je dag schat verliefd ? Maar aan de andere kant, misschien is het dat helemaal niet. Wil ik gewoon ver gaan reizen, Australie, Nieuw Zeeland, Amerika. Daar werken en wonen of backpacken? Hoe kom ik erachter? Gewoon doen, nu ben ik nog jong. Wereld staat voor me open, althans dat zeggen ze...

En dan de ondeugende toekomst. Wat gebeurt er morgen allemaal? Of overmorgen? Volgend jaar of over 5 jaar? Leef ik dan nog? Heb ik iemand ontmoet, een andere baan, een ander huis? Leef ik nog hier in Nederland of misschien wel in het buitenland? Ben ik gelukkig met huisje boompje beestje of ben ik toch een nieuwe avonturier die de wereld aan het verkennen is?

Het verleden kan ik niet meer aanpassen, alleen verwerken.
Het heden gebeurt gewoon, nu op dit moment, dat ik dit verhaal aan het typen ben.
Maar de toekomst vind ik spannend, ik hoop dat het een grote verrassing is en blijft.

Voor nu ga ik slapen. Als je ergens op wilt reageren dat mag natuurlijk. Alles is vrijblijvend.

Slaap zacht kiss
28 sep 2012 - bewerkt op 28 sep 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mydiary22
Mydiary22, man, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende