Verliefd zijn en samen zijn

Vroeger dacht ik dat wanneer je met iemand hebt dat dat voor je hele leven zou zijn. Je hele leven doorbrengen met diegene was wat ik geloofde. Ik kon ook niet begrijpen waarom sommigen al zo vaak met mensen hebben gehad. Ik dacht bij mezelf zo van: Kun je nou niet gewoon een keuze maken voor je hele leven? Waarom moet je nou om de haverklap een ander hebben? Oké, een hele leven lang is ook een beetje overdreven, maar je moet niet om de zoveel weken een ander hebben. Zulke mensen hadden bij mij een verkeerde indruk en ik zag ze als players, zowel meisjes als jongens. Ze gebruiken hun partners alsof ze van onderbroek verwisselen of alsof ze kauwgom zijn: wanneer het niet meer smaakt pak je gewoon een ander stuk kauwgom. Mensen zonder eigen gevoelens…

Nu denk ik er toch anders over. Het gaat meestal allemaal om verliefd zijn. Mensen zeggen dat verliefd zijn één van de meest fantastische dingen is die een persoon kan ervaren. Je hart gaat sneller kloppen, je krijgt zweterige handen, jullie kijken elkaar liefdevol aan. Je bent helemaal in de wolken. Alles aan diegene is opeens goed en niets anders dan haar of hem kan jou niet meer schelen. Je kunt makkelijk zeggen en aanvoelen dat je op diegene bent.

Elke munt heeft echter ook zijn ommezijde. Verliefd zijn kan namelijk ook slopend zijn en kan mensen tot de meest rare dingen aanzetten. Er kan namelijk ook sprake zijn van eenrichtingsverkeer. Als diegene op wie je verliefd bent er niet is, smacht je alleen maar meer naar hem of haar en krijg je zo’n gevoel dat jou helemaal opvreet. En als diegene bij je is, wordt je nog gekker, bijvoorbeeld omdat zij of hij al iemand anders heeft. En die mensen merken het. Nou heb je 4 soorten manieren waarop diegene kan reageren:

-Het zal hem of haar een worst wezen en zij of hij geeft je die dikke afwijzing.

-Hij of zij weet niet precies wat eraan gedaan moet worden en geeft soms toe en soms wordt er afgewezen. Want je kan dan wel die leuke meid of gozer zijn, degene op wie je bent kan soms geïnteresseerd zijn en een leuke tijd met je meemaken, maar hij of zij heeft nog wel die ene andere leuke meid of gozer met wie hij of zij heeft. Dit is echt super slopend. Dit wil je gewoon niet meemaken..

-Hij of zij ziet niet in waarom hij of zij nog bij zijn of haar partner blijft en maakt het uit met diegene en begint een relatie met jou.

-Dan heb je ook nog de meest vieze manier: er wordt misbruik van je gemaakt. Je doet dingen om haar of hem te plezieren en behagen, maar krijgt er niks voor terug. Maar dat maakt voor jou niks uit, omdat je toch blind bent geworden van de liefde. Dit kan echt lang duren als hij of zij slim genoeg is, om zo jou dingen te laten doen die je eigenlijk niet zou willen als je niet verliefd op haar of hem bent.

In ieder geval, als je met iemand begint is er dus sprake van verliefdheid. Dit is dus zoals ik al zei (als het wederzijds is) echt een super gebeuren. Oké, dus dagen verstrijken, weken en maanden. Nou kan het dus zijn dat de verliefdheid dooft. Je vraagt je af waarom je nog bij diegene bent. Hij of zij biedt jou zoveel en het lijkt alsof alles perfect is. Toch mis je iets. Je mist het branderige gevoel van verlangen. Je bent gewend aan diegene geraakt. Maar geen klamme handen meer als je zijn of haar hand vasthoudt. Geen snel kloppend hart wanneer je met je partner zoent. Geen warm gevoel wanneer je elkaar aankijkt en zachtjes over haar of zijn gezicht streelt. Er is geen passie meer…….
Dus wat doe je? Juist, je zoekt een ander. Iemand die je dat gevoel weer geeft. En als je diegene hebt gevonden dan zul je het heel waarschijnlijk uitmaken met degene bij wie je zolang bent gebleven.
Jazeker, je kunt dit vergelijken met economie. Het gaat allemaal om vraag en aanbod. Er heerst concurrentie, dus je moet je best blijven doen om gewild te blijven. Nou kan je ook zeggen dat je niet wil veranderen en dat iemand je moet accepteren voor wie je bent… De keuze is geheel aan jou..
15 mei 2005 - bewerkt op 04 dec 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Fardau
Fardau, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende