Wat was ik jong

Het is alweer ruim vier jaar geleden dat ik mijn laatste verhaal op myDiary plaatste (en waarschijnlijk staat alles ook al zo een vier jaar privéknipoog. 21 jaar was ik toen- waarmee ik mijn huidige leeftijd verraad.
25- dat is ook nog best jong toch? Ja, opzich wel. Maar wat me dwarszit, is dat wat me toen bezighield niet zo veel verschilt met dat van nu. En waar ik toen in het leven stond, ook niet zo verschilt met hoe mijn leven er nu uitziet.
Ik heb het gevoel dat de tijd aan me voorbij gaat, en de dingen die ik wil bereiken niet snel genoeg gebeuren.

Ik heb twee karaktereigenschappen die elkaar continu in de weg zitten: ik ben erg ambitieus, maar anderzijds ook niet zo gedisciplineerd en wat lui. Dit leidt continu tot ontevredenheid bij mezelf. Ik weet niet zo goed wat en hoe ik moet veranderen. Moet ik lagere eisen aan het leven stellen? Of juist strenger voor mezelf zijn? Ik wil een tevreden mens zijn. Maar ik weet niet zo goed hoe. Wat is de balans tussen leven voor de korte en lange termijn? Wat is het werkniveau en de hoeveelheid waar je de grens legt? (dat is een grote vraag in mijn geval: ze zijn verschrikkelijk gedreven in mijn veld en de concurrentie is groot) Hoe groot en intensief moet je sociale leven zijn? Hoeveel tijd en ruimte moet sport in de week krijgen?

Ik weet het even allemaal niet. Maar wat ik wel weet is dat ik wil stoppen met eindeloos series kijken en me blind staren voor mijn laptopscherm. Want dat is sowieso zonde van mijn tijd. Voordat ik het weet ben ik weer vier jaar verder- en ik wil dan toch echt ergens anders staan.
25 nov 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lost Line
Lost Line, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende