01-07-2009

Lief dagboek,

Net een goed gesprek met mijn moeder gehad, ook al zei ik zelf niet veel heb er veel aan gehad.
Af en toe raakte ze een gevoelige snaar, waardoor ik wel ben gaan nadenken. Kijk ik val niet af voor anderen, ook niet zodat jongens me leuk vinden, en al helemaal niet om aandacht, want dat krijg ik genoeg van mijn ouders. Maar het is er gewoon in de af gelopen jaren in geslopen, langzaam maar steeds erger. 24 uur per dag ben ik bezig met eten, het denken eraan, en dat is vermoeiend. En hoe graag ik ook gewoon wil genieten, en lol maken, die tweede ik maakt me dat moeilijk.
Als ik in de spiegel kijk zie ik echt een dik iemand, maar soms schrik ik van foto's. Het is allemaal zo dubbel, maar ik heb er wel hulp voor gezocht, en daar ben ik trots op.
Ik ben altijd iemand op mezelf geweest, hou er niet van om over dingen te praten, maar nu ligt het anders, het vreet me op. Het is wel hulp via het internet, maar het is niet zo dat je allemaal onzin kan uitkramen want ze hebben wel al je gegevens, dit vind ik fijn omdat je serieus wordt genomen. Veel mensen denken dat afvallen maar iets is omdat je zo nodig ergens bij wilt horen, maar als je echt in de spiegel kijkt en echt iets ziet wat er niet is, is dat zwaar, het maakt me bang, en daarom heb ik de keuze gelegd er iets mee te doen!
Ik kan nu telkens bezig zijn met luisteren naar mijn tweede ik, de tweede ik die mij beloofd dat ik gelukkiger wordt, terwijl het allemaal alleen maar erger wordt. En dit wil niet zeggen dat ik meteen "beter" wordt, maar ik wil het in ieder geval proberen, en dat is voor mij al een hele stap!

Liefs, Keira
01 jul 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Keira
Keira, vrouw, 15 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende