42713 Jaroslav, die ook weinig diplomatisch is

QQleQ

ÈN DAARBIJ
EEN CONFLICT HEEFT
MET DE VROUW 👩 VAN BARU KHAN, STERFT ENKELE DAGEN LATER, MOGELIJK DOOR 🚪
VERGIFTIGING!

Eenmaal gezond en wel terug thuis sticht vorst Daniel de stad Lviv en geeft haar als naam een afgeleide van de naam van zijn zoon, LEV, ter vervanging van Halytsj als hoofdstad van Galicië.
LVIV is de grootste stad van het huidige West-Oekraïne: HÈT historische 💔 💓 hart van Galicië.
Het oude stadscentrum, dat zeer imposant is, staat als architecturaal geheel op de Werelderfgoed-lijst van de UNESCO!
Ongeveer rond diezelfde periode (1244-124cool! begint vorst Daniël van Galicië-Wolynië relaties aan te knopen met paus Innocentius IV via zijn legaat, de Italiaanse franciscaan Johannes van Pian del Carpine.
Van zijn missie in Centraal-Azië, die als doel had om de Mongolen te willen overtuigen om hùn aanvallen & veroveringen in Europa STÒP te zetten, keert hij onverrichterzake weer terug! Maar hij laat ons wel daarbij zijn uniek verslag na:
De Geschiedenis v/d Mongolen, die wij Tataren nóemen, een beschrijving van hun gebruiken, van de geografie, de geschiedenis & van markante figuren figuren van het Mongoolse volk.
De paus en zijn ambassadeur hopen dat Daniël zich tot het katholicisme zal gaan bekeren en beloven hem daarvoor effectieve hùlp tegen de Mongolen, die een islamitische bezetting is geworden. Òm nòg méér druk te zetten op Daniël, wordt hij door Innocentius IV gekroond & wordt zó in 1253 de koning van Galicië-Wolynië, een titel die door zijn voorgangers van Kiev-Rus al zó begeerd was, maar nog nooit eerder bereikt!
Het was één en al bedrog: de paus geeft hem geen enkele hulp die van enige betekenis is en Daniël zal nooit katholiek worden!
Uiteindelijk verlaat de metropoliet van de Orthodoxe ⛪️ Kerk in Kiev de Stad:
dit is voorlopig wel helemaal het einde van Kiev-Rus, dat dàn nog maar alleen op papier bestaat!?
Als nu maar snel 💨 Vlad Raspoetin Dracula verhuist naar de Eeuwige Siberische Jachtvelden?!
engel sneaky
11 dec 2022 - bewerkt op 15 dec 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Asih
Asih, man, 79 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende