A Story about Nolle

Hee, ik had gewoon voor Nederlands een verhaaltje geschreven... Er zitten wel heel veel interpunctie en spellingsfouten in... Was nog niet echt goed met dt's enzo xd. Ik weet niet of het verhaal goed is, maar kijk maar:

Het verhaal begint op een avond, bij een klein huisje op het platteland. In dat huisje slaapt een jongetje genaamd Nolle. Toen Nolle de volgende dag wakker werd, waren zijn ouders weg. Nolle vroeg zich af waar zijn ouders waren. Dus kleedde hij zich aan en ging haastig, zonder te ontbijten, naar het dorp. Onderweg maakte Nolle zich zorgen. Hij dacht: Wat nou als papa mama vermoord heeft? De laatste tijd hadden ze heel vaak ruzie. Papa en Mama hadden gisteravond nog ruzie over eten. Mama zou te veel geld uitgeven aan eten. Iedere avond ging het over iets anders. Nolle kwam aan in het dorp en zocht overal. Hij vroeg aan iedereen de hij tegenkwam of ze zijn ouders hadden gezien. Iedereen antwoordde: “Nee, het spijt me jongeman.” Nolle ging terug naar huis, in de hoop dat zijn ouders weer thuis zouden zijn. Toen Nolle thuiskwam was het huis leeggeroofd en op de grond lag een briefje met daarop de tekst; Als je dit leest, Nolle, dit schreef je moeder. Ik en je vader zijn ontvoerd door een bende. Ze noemen zichzelf de bende van Doem.. Ze zeiden dat ik dit briefje moest schrijven, maar jij aan niemand mag vertellen wat er is gebeurd. Als je wel aan iemand zou vertellen wat er aan de hand is, zal je vader vermoord worden en zal je mij nooit meer terug zien. Ik mis je iedere dag met heel mijn hart, net als je vader. Veel geluk in je leven mijn zoon. Ik hoop je ooit nog tegen te komen. Veel liefs, je moeder. Nolle liet het briefje vallen met tranen in zijn ogen.. Hij was er ondersteboven van. Wie heeft dit gedaan?!!.. Hij schreeuwde: “WIE DIT OOK HEEFT GEDAAN, IK KOM JE HALEN, IK NEEM WRAAK OP JE EN HAAL MIJN OUDERS TERUG!!! WACHT MAAR TOT IK JE IN MIJN HANDEN KRIJG…” En viel daarna neer op de grond en begon te huilen..
Het was donker en je hoorde gesnik in een lege kamer.. Nolle stond op, veegde zijn tranen weg en pakte zijn tas in. Hij vertrok lopend, want zijn paarden waren gestolen door de bende van Doem. Hij liep niet over de paden, maar ging dwars door het bos. Hij vertrok met boosheid waardoor hij niet oplette, en struikelde over een val. Hij werd omhoog getrokken aan het touw. Nolle keek angstig om hem heen.. Niemand te zien. Hij sneed snel het touw door en vluchtte weg.
Die nacht sliep Nolle niet. Hij zat in het donker rond te dwalen en zakte uiteindelijk maar neer bij een boom. Hij bedacht zich waar zijn ouders zouden zijn. Hij liep eigenlijk maar wat rond.. Hij fluisterde zachtjes tegen zichzelf: “Kan ik niet beter via het pad gaan en dan de sporen van paarden achterna gaan? Misschien moet ik dat maar doen..” Hij staarde nog een tijdje voor zich uit en viel daarna in slaap.
Toen hij de volgende ochtend wakker werd, was het al licht. Hij liep tussen de bomen door naar het pad en volgde de paardensporen. Hij liep een lange tijd op het pad, tot hij in de verte ongeveer 3 mannen op paarden aan zag komen. Hij dook het bos in, en rende, steeds verder en verder weg van het pad… Hij keek achterom of hij misschien achtervolgd werd, want hij had het gevoel alsof die 3 mannen bij de bende hoorden.. Hij keek nogmaals achterom en struikelde. Hij stond op en keek naar beneden om te kijken waar hij over gestruikeld was. Hij keek eerst naar zijn broek. Toen hij zag dat zijn broek onder bloed zat, keek hij naar de grond.. Hij zag zijn vader liggen.. Zijn vader met een pijl door zijn been en een mes in zijn buik. Hij was vermoord.. Toen Nolle dat besefte was het te laat. Hij werd vastgegrepen en een zak werd over zijn hoofd getrokken. Meteen daarna ging er een helse pijn door zijn hoofd en werd alles donker..
Toen Nolle bijkwam zat hij, hoog in een boom, in een kooi. Hij keek om zich heen en schreeuwde naar een man beneden de boom: “WIE ZIJN JULLIE?!!! WAAR BEN IK??” De man antwoordde: “Je bent in het kamp van de bende van Doem.” Nolle keek weer om zich heen en zag zijn moeder in een houten kooi op de grond zitten. Ze lag te slapen. Nolle probeerde haar te wekken door haar te roepen, maar ze werd helaas niet wakker. Nolle probeerde een plan te bedenken om zichzelf en zijn moeder te bevrijden, maar hij kon niks bedenken. Dus pakte hij een mes, die hij thuis had ingepakt, en sneed de kooi open. Hij sprong uit de kooi en sprong op de man onderaan de boom, en stak het mes door zijn hoofd. De man viel bloedend neer en Nolle pakte het mes uit zijn hoofd en sneed zijn moeders kooi open, wekte haar en zei: “Sttt! Kom, snel weg hier!” Z’n moeder knikte en ging met hem mee. Ze rende, en renden verder en verder. Toen Nolle’s moeder omkeek zag ze dat de bende achter hun aankwam. Toen hoorden ze paarden langskomen. Ze waren dus dicht bij het pad. Ze renden nog harder, en kwamen uiteindelijk op de weg. Ze renden helemaal door tot aan hun eigen huis waar ze dachten dat ze veilig zouden zijn. Helaas was dat niet zo. Toen ze binnen in hun eigen huis waren, stormde de bende door hun voordeur en schoot de moeder van Nolle dood met een pijl.. Nolle kon wegvluchten maar deed het niet.. Wat had het voor zin? Nolle ging met zijn armen gespreid staan en liet zich doodschieten..

x

05 mrt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van xTimeLess
xTimeLess, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende