Babynamen

Eén keer per jaar lijkt de ooievaar een rondje te maken om baby's af te leveren. Alsof mensen maar één keer per jaar de liefde bedrijven. Voor huizen verschijnen dan opeens borden in de tuin of een ooievaar steekt door het raam. Zo stikt het nu ook overal waar ik kijk van de "Hoera, een jongen/meisje" berichten.

Leuk, zou je zeggen, al die nieuwe kleine wondertjes. Dat is het ook. Alleen de namen van tegenwoordig die ze in de tuin zetten. Ik kijk iedere keer mijn bruine ogen uit en vraag me af hoe ze het verzinnen. Maken sommigen niet gewoon een grapje? Of snappen ze niet dat hun kind de rest van zijn of haar leven met die naam moet leven?

Een blauwe babyslinger voor het raam boven een winkel meldt dat Bobby is geboren. Geen hele rare naam en ach als er een broertje komt, kan je die meteen Ernst noemen. Daarnaast weet je zeker dat deze jongen over een jaar of 16 iedere week veilig thuiskomt als de Bob. Een wijk verderop is een meisje Siem genoemd. Bij Siem denk ik op de één of andere manier aan de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Mocht er nog ooit een verloren Schmidt boek worden uitgegeven, dan hoeft er geen illustrator meer te worden gezocht. Een foto van Siem zal voldoen. Vervolgens vind ik een bordje met Sef. Wat moet ik daar van denken? Als ik op Google Sef intyp, is het eerste wat ik vind een rapper. Het zal vast iets hebben, een baby die op ritme brabbelt. Rappers hebben het niet verkeerd (veel geld, vrouwen en petjes), dus een goede naam keus. Uiteindelijk zie ik een ooievaar met de tekst: "Hoera, Kick is geboren!" Deze naam spant de kroon. Kick? Kiki vond ik al een rampzalige naam, maar naast Kick klinkt het tenminste nog als een naam. Wat voor een kind wordt Kick vraag ik me dan af? Je hoeft er geen memo meer op te plakken met "Kick Me". Dat wordt dus iedere dag bont en blauw thuiskomen. Of is ie ze voor en geeft ie zijn naam eer door kampioen martial arts te worden?

Ik snap dat we tegenwoordig allemaal origineel willen blijven en dat het erg moeilijk is in Nederland met 17 miljoen mensen. Maar sommige namen zouden echt onder kindermishandeling moeten vallen.
05 jul 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Baila
Baila, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende