Begin Van Alles

Nou hier begin ik dan.

Ik ga eerst even vertellen wat mijn bedoeling is van dit alles.

Ik heb vorig jaar de diagnose borderline persoonlijkheidsstoornis gekregen. Ik ga daar nu intensieve therapi voor volgen en wil dat af en toe wel is even kwijt kunnen ergens. ook ga ik mijn dagelijks leven bij houden. Alle leuke en minder leuke dingen komen hier te staan.

Over mijzelf:
Ik ben Annick en woon opmezelf in arnhem. ben 21 jaar. ik deel mijn woning met mijn 4 ratten en en 1 kat. de dieren betekenen veel voor m en geven me veel steun in alles.

ik begin volgende week met therapie voor mijn borderline.

ik heb 11 jaar stijldansen gedaan op wedstrijdniveau. Tegenwoordig geef ik 3 ker per week trainingen in synchroonzwemmen aan kinderen. ik heb dit zelf 6 jaar gedaan.

op dit moment ben ik nog vrijgezel en geniet daar lekker van. heb een goede vriendin waar ik bijna alles mee doe! samen met haar kindje beleven we van alles

Wat is borderline nou eigenlijk?
Mensen met borderline hebben minstens 5 van de volgende verschijnselen.

* Ze proberen krampachtig te voorkomen dat iemand ze in de steek laat. En alleen maar denken dat ze in de steek gelaten worden, is al genoeg om krampachtig te proberen dat te voorkomen.
* Ze hebben intense relaties met anderen, maar die zijn ook heel instabiel. Ze denken heel zwart-wit over hun relaties: of iemand is geweldig of hij is waardeloos.
* Ze hebben steeds een ander beeld of gevoel van zichzelf. Dat wisselt sterk.
* Ze zijn impulsief. Dat heeft negatieve gevolgen voor henzelf op minstens twee gebieden: geldverspilling, veel wisselende seksuele contacten, misbruik van alcohol en drugs, roekeloos rijden, vreetbuien.

* Ze doen pogingen tot zelfdoding, dreigen daarmee, of verwonden zichzelf.
* Ze hebben sterk wisselende stemmingen als reactie op gebeurtenissen. Dit geeft periodes van grote somberheid, prikkelbaarheid of angst. Dit duurt meestal enkele uren, en bijna nooit langer dan een paar dagen.
* Ze hebben een blijvend gevoel van leegte.
* Ze hebben last van intense woede, die niet past in de situatie en de situatie ook niet oplost. Of ze hebben moeite hun boosheid te beheersen. Ze hebben dan ook driftbuien, blijvende woede, of hebben geregeld vechtpartijen.
* Ze hebben paranoïde ideeën. Dit is het idee achtervolgd of bedreigd te worden. Die ideeën komen in stress-situaties. De ideeën gaan ook weer voorbij. Of ze dissociëren ernstig. Dan hebben ze het gevoel er niet meer bij te zijn en als het ware weg te raken. Soms weten ze dan niet meer precies wat er gebeurd is.



Ik ehb dus meerdere symptomen, deze zijn onderstreept. Ik doe dus geen pogingen tot zelfdoding. dit omdat ik veel vrienden heb verloren en ik heb gezien hoeveel de achtergelaten mensen pijn daarvan hadden. en ik wilde dit niet. ook was ik bang dat het leven wel leuk voor me zou gaan worden en ik dit dus allemaal moest gaan missen.

Nu ga ik snel naar het zwembad, anders staan de kinderen te wachten

engel

vanavond schrijf ik wat er vandaag en laatste paar dagen allemaal is gebeurt!

groetjs Annick
08 okt 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Miss_bl0nd
Miss_bl0nd, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende