Cocktails

Vanavond in de Vuong in Amsterdam was er een heuze cocktailcontest. In de modieuse, abstracte bar op het leidseplein streden mannen en vrouwen om de felbegeerde eerste prijs. De mannen waren oververtegenwoordigd achter de bar, maar naast mij, voor de bar, krioelde het van de vrouwen. Het stond er bomvol met arrogante vrouwen.

Dat maakt verder niet uit. Ik kwam er voor een van mijn collega's, Ara. Deze mexicaane
se shaked al tien jaar cocktails en is zeer bedreven in haar vak. Ik ben haar leerling. Ik shake al een half jaar cocktails, en om eerlijk te zijn gaat het me goed af. Tenminste, Ara heeft niets minder dan lovende woorden voor mij over.

Het betrof hier een voorronde. Van de ongeveer dertig barmannen en vrouwen zijn er tien doorgegaan naar de finale in Rotterdam. Waaronder Ara, dat had ik ook niet anders verwacht. Zij staat namelijk bekend als een van de beste cocktailshakers van Amsterdam en Nederland. Ara gaat volgende week naar de Cognacstreek in Frankrijk, waar zij duizend euro kan winnen. Ze moet het cognacmerk Remy Martin op een zo'n orgineel mogelijke wijze serveren in een bar.

Het was vanavond, ondanks de aparte dames, erg gezellig. Gratis de meest overheerlijke cocktails en erg leerzaam bovendien. Ik ambieer geen leven als professionel cocktailshaker, maar ik ben er meer dan geinteresserd in. En hopelijk kan ik met mijn ervaring ook in Australie aan de bak in een cocktailbar..

verliefd
30 mei 2006 - bewerkt op 30 mei 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dead Prez
Dead Prez, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende