dag 1, de grote afvalrace!!

Gister was het dan zover, om 11.20 had ik een afspraak met de Cambridge consulent. Van haar kreeg ik uitleg over het Cambridge dieet, en liet ze me de zakjes zien waar de shakes en soepjes inzaten, die ik de komende weken ga nuttigen...
Natuurlijk moest ik ook gewogen worden blozen en dat was toch weer even confronterend! Ik wist wel dat ik zwaar was en om en nabij de 100 kg weeg, maar als je dat dan zwart op wit ziet, is het toch wel schokkend!!! Hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen??? Bizar hoor! Als je merkt dat je dikker wordt, ga je toch gewoon minder eten denk je dan... maar op de een of andere manier ben ik elk jaar 10 kilo aangekomen en hoewel ik dit echt wel doorhad, schoof ik een daadwerkelijke afvalpoging steeds voor me uit.
Vorig jaar moest ik voor de medische keuring voor de brandweer en was ik nét te zwaar, waardoor een afkeuring eraan zat te komen. Dus ben ik flink gaan sporten en heb ook een tongpiercing laten zetten (want ja, dan kun je ff een paar dagen niks eten!! ben er overigens nog steeds erg blij mee hoor vrolijk). Ik bereikte toen net aan het gewicht (89) waardoor ik niet afgekeurd zou worden, maar kreeg wel een vriendelijk doch dringend advies om door te gaan met afvallen... Een bmi van 29.9 is toch wel ernstig, aangezien vanaf 30 obesitas, ofwel vetzucht, ofwel ernstig overgewicht is! Wel mensen, mijn bmi is nu 34!! Met een lengte van 1.72 en een gewicht van 100 kg kom je daarop uit.
Maargoed, vandaag vol goede moed heb ik rond 10.30 mijn eerste shake genuttigd, cappuccinosmaak. Het was best goed te doen. Nu, rond 15.15, mag ik bijna de volgende vrolijk (er moet zo'n 5 uur tussen zitten). Ik denk dat ik voor een soepje ga, of ik bewaar het best voor lest... dus toch een shake neem zodat ik vanavond m'n soepje mag.....??? Ik denk er nog even over na. Wel ff wennen dat je verder helemaal niks mag eten en alleen koffie, thee en water mag drinken verdrietig Maar daar kom ik ook wel doorheen!! HET MOET NU EENMAAL FF!!

Wordt vervolgd...
23 jun 2009 - bewerkt op 23 jun 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van marscha
marscha, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende