Denken, dachten, gedachten

Mensen hun gedachten maken me soms overstuur. Zouden mensen zich ook zo voelen als ze mijn gedachten lezen? Geschokt? Walgend? Ken je iemand wel als je niet weet wat iemand denkt? Of ken je iemand juist niet meer vanaf het moment dat je gelezen hebt wat die persoon denkt.

Ik weet het niet.

In zekere mate kun je je nooit vinden in alles wat iemand denkt. Iedereen heeft weerzinwekkende gedachten. Het is maar beter als niemand er achter komt welke dat zijn. Het is niet sociaal wenselijk om zulke gedachten uit te spreken.

Toch vinden mensen de meest walgelijke gedachten van andere mensen interessant, maar de persoon die het schreef, die wordt ontweken. Mensen willen graag lezen over de gedachten van een moordenaar, maar de persoon tegen komen die het bedacht heeft, nee nee, dat is niet wenselijk. Die persoon is voor eeuwig een moordenaar in mensen hun ogen.

Iedereen is een beetje moordenaar denk ik. Het zijn gevoelens die je kunt oproepen, maar je kunt ze ook wegstoppen. Net als ontevredenheid in het leven. Kan iedereen zich precies zo voelen als ik me voel?
Dan bestaat er misschien wel geen identiteit en ook geen vrije wil.

balen...
01 jun 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van finefleur
finefleur, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende