Diepzinnige gesprekken

Vandaag was een raar dagje.
Vroeg op, douchen, niks te doen en doodverveeld.
's Avonds zoals de dagelijkse gewoonte buiten gaan chillen met vrienden.
We waren met een groepje, lachen, onzin uithalen. Uiteindelijk gingen verschillende mensen naar huis en waren we nog maar met 3 mensen. Ikzelf en 2 vriendinnen. Normaal zouden we gewoon wat onzin uithalen tot dat eentje ervan over het leven begon. Vooral levensvragen, o.a. hoe is de wereld ontstaan? Hoe zijn wij hier gekomen? Hoe kan het dat ons lichaam werkt?
En we hadden het over de bijbel, koran,.. noem maar op.
En kwamen tot de conclusie: eigenlijk kan je gewoon niet letterlijk volgens een boek leven. Je kan wel dingen naleven maar niet volledig. En wat als je te veel fouten maakt? Ga je dan echt naar de hel? Maar dan weer de gedachte, kindjes die dood geboren worden, die hebben toch nog niks slechts gedaan?
En dan de armoede in de wereld.
En de illuminati waar je zoveel over hoort, de mensen die een contract tekenen en hun ziel verkopen aan de duivel. Hun krijgen wel alles, ze worden beroemd, maken money, seks, drugs, alcohol,...
En mensen die alles zo goed mogelijk naleven hebben niks.
Dan vraag ik me af, waarom is het zo oneerlijk?
Waarom leefde mijn opa en oma vroeger in een leuke tijd, en hoe kan het dat alles zo veranderd is?
Maar als ik een keuze wil maken, leef ik liever zo goed mogelijk, dan dat ik mezelf de vernieling in help, zoals ik ooit gedaan heb. Ik wil juist mensen helpen, en gezond leven. Ik wil mensen geen pijn doen voor eigen plezier.
Als je nadenkt is de wereld en het leven gewoon raar, en zal er nooit een antwoord op komen. Misschien vind je je antwoord pas als je dood bent. Rare gedachten...
30 okt 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van unicorn321
unicorn321, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende