Pesten

Pesten?
Waarom?
Uit ervaring weet ik waar ik over praat.
Jaren lang gepest, tot mijn 17e veel meegemaakt.
Het begon op de lagere school, toen pesten nog niet zo heel heftig was, en het dikkertje was van de klas.
Ik was sinds jonge leeftijd al een buitenbeentje, ik was flinker, stil typetje, tekende graag en had een eigen wereldje.
Na 8 jaar basisschool, wou ik een nieuw begin, ik koos voor een middelbare school in Belgie.
Maar hier werd ik nog steeds niet echt geaccepteerd. Het was minder heftig dan de basisschool, maar toch. Op de vervolgschool werd het het ergst. Maar heel erg. Ik ging de kappersopleiding doen, ik keek er naar uit en had er keiveel zin in. Maar dat was maar van korte duur. Toen begon het echt pesten pas. Ik werd uitgescholden, geslagen, buitengesloten. Ze noemde me een freak, lelijk,... Dit had allemaal gevolgen voor mezelf. Ik ging me insluiten in de wereld van metal. Ik ging alleen nog maar met metalheads, emo's en goths om. Ik droeg alleen nog zwarte kleding. Geloof boeide me niks meer, Satan was mijn god. Ik ging in mezelf snijden, ik ging joints roken, pillen slikken. Dat is 3 jaar zo doorgegaan. Totdat ik werk kreeg bij een supermarkt. Ik leerde er nieuwe mensen. Marrokaanse mensen. Een heel verschil met mijn duivelse duistere wereldje. Ik praatte veel met een van de jongens. Hij legde me veel uit over de wereld, wat hij nu nog steeds doet. Bewust en onbewust deed hij dat. Hij vertelde me over belangrijke dingen, en ook over geloof. Zowel over Islam, als over het Christendom. Langzamerhand begon ik positiever naar het leven te kijken. Ik ben uiteindelijk gestopt met drugsgebruik, roken, en snijden. Het enigste waar ik het nog steeds moeilijk mee heb is mezelf af houden van het snijden en de joints.
Deze onderwerpen ga ik ooit nog apart beschrijven hier.
Ik ben erachter gekomen dat geloof erg belangrijk is, in denkbeeldig gesprek met god ben ik veranderd van school. En, het is een kleinere school met verschillende nationaliteiten, geloof het of niet, maar die buitenlandse mensen zijn geweldig. Ik doe een fijne opleiding, kantoor, en mijn punten zijn geweldig. Ik moet nog steeds blijven vechten voor de top, en mezelf sterk houden maar ik ga er komen. Ook al zit je diep in de put, geef nooit op!
29 okt 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van unicorn321
unicorn321, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende