Driftig

Nieuw stukje

Pff, ik blijf maar aan nieuwe hoofdstukken beginnen. Het wordt een beetje een opstapeling van hoofdstukken. Is niet erg. Vaak is de titel, of de eerste zin het wezenlijkst. Geeft niet om soms de rest dan maar weg te laten. Gerrit Achterbergs gedichten hebben altijd zo'n magische eerste zin dat de rest bijna verwaarloosbaar is.
'Ik ben van zoveel glas,
dat elke harde stem
een steen is en een barst'

Eigenlijk mag het na 'glas' al ophouden. Je kunt wel blijven schrijven, maar dat doe ik vaak liever in mijn hoofd als er maar één zin is die ik zoek...of die ik écht op wil schrijven. Een soort essentiedrift.
Niet mijn enige drift. Was dat maar zo.
ik delete elk misverstand
en in mijn perfectiedrift
highlite ik de perfectie
met gele markerstift

Met beide essentiedrift en perfectiedrift op je nek ben je soms te invalide om te bewegen. Gelukkig wordt ik niet (altijd) gecontroleerd door mijn driften. En gelukkig heb ik genoeg lichtere driften die me bezighouden. Relatiedrift. De drift om alles en iedereen te doorgronden door er meteen een relatie mee aan te gaan. Dat het beter is er in te duiken en je kop te stoten, dan helemaal geen water te ervaren. Waar, tot op zekere hoogte. Ja, ja, ik kan het vaak prima balanceren. Maar het duurt nooit altijd.

Ik heb geks. Een afwijking of een gave.... een beetje van allebei natuurlijk. Ik zet boosheid onmiddelijk om in verdriet. Ik denk omdat ik het zo graag bij mezelf wil houden. Als die ander er niets mee te maken heeft (wat noooit het geval is) wil ik het ook alleen doen. Toch heeft boosheid natuurlijk een functie.
Ik ben er nog niet helemaal uit hoe dat zit.

De lekkerste drift is denk ik een creatiedrift. Of een aanrakingsdrift. Driften zijn grote bellen die zich in de ruimte bewegen en af en toe schuift er één over je heen. Bij volle maan zijn die bellen zo sterk, of ervaar ik ze gewoon heel sterk, dat ze bijna niet in me passen. Soms glunder ik dan in een moment zo heftig dat het lijkt alsof mijn hoofd openbarst.

God is wat je god noemt, en god is een beetje zo alles bij elkaar. Niemand voelt zich áltijd beschermd.


03 nov 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Miel
Miel, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende