Druk maken om niets

Nu maak ik mij daadwerkelijk druk om het feit dat ik een stukje in een boekje heb geschreven voor een collegaatje wat een aantal weken terug voor een half jaar weg is gegaan. Waar ik mij druk om maak is dit: ik houd van mooie teksten en woorden schrijven, vooral als ik zie dat een persoon het hart op de goede plek heeft en dus een mooi, leuk persoon is. Dus, ookal is het dan geen vriendin en zie ik haar niet vaak, zodra ik dat gegeven in iemand zie, kan ik heel veel mooie woorden over/voor die persoon schrijven. En dat heb ik dan ook gedaan. Twee pagina's in dat boekje gevuld met woorden die eruit vloeiden (ik was die dag erg moe en had op het betreffende feest dat ik 't schreef, een glaasje wijn op). Terwijl ik aan het begin van de avond zelf al een kaartje had gegeven waar 't kort opstond met wat lekker voedsel om mee te nemen op reis. Dat was genoeg. Maarja, wist ik veel dat iemand zo'n boekje rond zou laten gaan waar iedereen wat in moest schrijven. Dus, daar kwamen de woorden weer. Alleen dit keer vele malen uitgebreider. Een beetje overdreven vind ik eigenlijk. De dag erna had ik al spijt, want waar waren de grapjes om het luchtig te houden? En is het niet heel raar om die woorden geschreven te zien staan door iemand die helemaal niet zo dichtbij je staat? Tuurlijk, het kaartje en 't voedsel was lief. Maar dat was genoeg geweest. Die twee (!) pagina's in dat boekje is teveel. Maarja, het valt niet terug te draaien he. Nu ben ik overdreven lieve collega, no joke.. Serieus, wat bezielde me. Wat denkt ze wel niet? En waar maak ik me nou in vredesnaam druk om?

En toch, hoe debiel ook, vind ik 't erg dat mijn collega's (want een ander meisje dat er werkt zegt ook de hele tijd dat ik veel te lief ben) me zien als zo lief. Niet dat het erg is om lief te zijn, maar te lief vind ikzelf nogal saai. Dan verveel ik mezelf. Ben ik niet volledig mezelf. Want met hen heb ik mij altijd ingehouden en was ik inderdaad ietwat stilletjes en lief, maar eigenlijk houd ik ook onwijs van sarcastische grapjes en af en toe een ongemeende rotopmerking maken. "Leuk plagen", zoals ik dat wel deed bij m'n baas bijvoorbeeld.

Het is dus waarschijnlijk meer het feit dat ik mezelf niet gauw laat zien aan anderen, hoe graag ik dat ook wil. Dat ik toch altijd meer stil ben en lief, als ik mensen nog niet zo goed ken of zodra zij overheersen. Maar dat komt wel goed, nu ben ik alweer wat meer mezelf bij hun en volgend seizoen sta ik daar als ik. Dan ben ik niet meer nieuw. En dan leren ze me kennen zoals ik ook kan zijn. Zoals ik ben.
21 nov 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende