Dwangmatische handelingen

Ik heb al een paar jaar last van dwangmatische handelingen, maar ik heb het een paar maanden geleden pas aan iemand verteld. Mijn ouders weten er nog steeds niets van..
Ik zal even uitleggen wat het inhoud..
Als ik loop en mijn rechtervoet raakt een andere tegel aan dan mijn linker voet, dan staat het 1-0 voor mijn rechter voet.. Maar zodra ik de stand tussen mijn voeten niet gelijk maak krijg ik een soort geestelijke pijn. Als gevolg, ik moet mijn linkervoet ook een ander soort tegel laten voelen, pas dan kan ik weer normaal lopen.
Ook als ik op de fiets zit heb ik er last van. Ik heb voor mezelf allemaal spelregels gemaakt en als ik me er niet aan hou krijg ik weer die geestelijke pijn.

Ik had dit eerst ook met mijn handen, maar dat is gelukkig over..De mensen aan wie ik het heb verteld zeggen dat ik naar de huisarts moet. Maar kan hij me dan helpen? Of zal hij me doorverwijzer naar een psychiater of zoiets? Dat wil ik namelijk niet.. Ik ben niet zo'n persoon die hulp van anderen accepteerd als ze met een probleem zit..goede raad is altijd handig, maar ik wil het liefst mijn problemen zelf oplossen.
Eigenlijk is dit ook een dwangmatische handeling. Ik heb de drang om het zelf te doen, anders ga ik me weer minder voelen omdat ik het dan niet alleen zou kunnen..

Ik weet niet wat ik moet doen..Naar de huisarts gaan, het vertellen aan mijn ouders, of iets anders..

Zijn er mensen die dit ook hebben en die tips hebben??

Liefs + kussjes Vlokje
08 nov 2004 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vlokje
Vlokje, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende