everyday's a lesson #1

Echte liefde bestaat, en het is mooi! en sterk! en onverwoestbaar godverdomme!!
...Alleen jammer dat het vaak niet in de vorm komt die je graag zou willen zien, en het feit dat je het niet kunt controleren.

Sure, iedereen is er onderhand wel achtergekomen dat de liefde erg sterk kan zijn, dat blijkt wel uit alle liefdesliedjes die onderhand zijn geschreven over de gebroken harten en nog meer. Er zwerft ook menig verhaal rond op MD over die ene speciale persoon die iedereen al een keer is kwijtgeraakt. resultaat is dat je OF jankend op je bed of bij vrienden zit en dat je word vertroeteld, OF dat je uit je dak gaat en alle problemen achterlaat terwijl je heel goed weet dat ze je zullen blijven volgen. de bekende man met de moker die jouw op dat Liefde is erg sterk ja, overduidelijk.

maar hoe zit het met dat "mooie"?. Als liefde afloopt, doet het pijn. als de liefde niet afloopt kan het wel nog gebeuren, erg verontrustend. Om het maar simpel te zeggen, je bent aan het rijden op route 66, en uiteindelijk bereik je het einde van de weg. tenzij je het geluk heb dat je auto ermee ophoudt, zodat de reis alleen maar langer duurt, en dan heb je even een moment om te blijven staan en te genieten om vervolgens verder te gaan naar de volgende keer dat je kunt stoppen, om het maar simpel te zeggen. Zou het dan alleen om het moment gaan? de weg zelf? Om maar even "normale" voorbeelden te nomen, de herinnering aan die ene keer eten bij de griek, of de hand die in jouw of haar broek verdwijnt in de bios? En wat dan? Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer het een spel begint te lijken, waarvan de regels erg onduidelijk zijn, terwijl ze meer dan duidelijk zijn. Kan ook erg mooi zijn, mits er eerlijk word gespeeld, maar ik dwaal af van het onderwerp.

HOE zit het met het mooie aan de liefde? Als ik diep graaf in me eigen hoofd, kom ik herinneringen tegen waarbij vele mensen de fout maken dat het "mooie" aan liefde, word gemeten aan de standaard van schoonheid. Hoe beter, hoe mooier.

Daar geloof ik niet in.

Het mooie aan de liefde is dat het leeft, het heeft een eigen wil, is sterk, and can't be fucked with! b'cuz it'll fuck you right back! Liefde is meer dan alleen kusje kusje vriendje vriendinnetje en hete badkamersex.
Liefde is leven, en leven is liefde.

Het mooie daaraan?

Verliefd zijn,
Een gebroken hart,
enthousiasme,
razernij,
chaos,
God,


Alles.
En daar kun je niks aan doen.








vrolijk
01 nov 2010 - bewerkt op 01 nov 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Noodl
Noodl, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende