Fluoride onderzoekje

Steeds vaker kom je de verhalen over fluoride i.c.m. drinkwater tegen. Tijd voor een onderzoekje/speurtochtje dus. Helaas heb ik zelf niet de middelen en de kennis om het drinkwater zelf te testen.

Bij het zoeken op het internet over extra toevoeging van fluoride ben je vrij snel klaar, je zal namelijk vinden dat de Hoge Raad in 1973 heeft besloten dat er geen fluor meer mag worden toegvoegd aan het leidingswater. Dit is daarvoor wel gebeurd ter voorkoming van gebitsproblemen.

In de 60er jaren is er een proef geweest in Tiel en Culemborg die 16 jaar heeft geduurd. Het verschil was na al een paar jaar te zien aan het gebit van de kinderen. Wat er op leek dat bij fluoridering van het water tandbederf veel minder snel plaats vond. Dit resultaat is alleen nooit wetenscahppelijk aangetoond. Wel is er wetenschappelijk aangetoond dat te veel fluoride schade aan de gezondheid veroorzaakt.

Op de website van VROM is te vinden dat er geen fluoride toevoeging plaats vind op het leidingwater en dat dit met hoge regelmaat wordt getest. Een belletje naar de lokale waterprovider, was er na enig zoeken daar naar een deskundig persoon kon deze proeven bevestigen, en mij vertellen dat er geen toevoeging van fluoride plaats vind.

Wat we niet moeten vergeten is dat water van nature al fluoride bevat. Maar in dusdanige lage concentraties dat dit geen gevaar voor de gezondheid opbrengt.

Ik ben nog verder aan het zoeken maar tot dus ver nog niet echt schokkende dingen tegengekomen. Vaak lijkt er een verkeerd beeld geschept te worden door inname van fluoride gelijk te stellen aan een flinke overdosis fluoride. Waar bij elke stof bij teveel inname slecht is voor de gezondheid.

Sterker nog, ik heb nog niets gevonden over hoe je water helemaal fluoride vrij kan krijgen.

Ik steek een sigaret op en ga verder zoeken, maar denk niet dat het leidingwater slechter voor me zal zijn als de sigaret die inmiddels aanstaat.
04 jul 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ZombieMush
ZombieMush, man, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende