Geld frustraties!

Oké, weer een verhaal met geld problemen.. pff.

Aan het eind een hele hele heeeeeeele korte samenvatting voor als je dit allemaal niet wilt lezen(begrijpelijk)

Mijn moeder en mijn stiefvader wonen niet samen, hij heeft een huis en mijn moeder heeft een eigen huis. Hij slaapt hier alleen in het weekend in verband met omdat hij dan misschien zijn huis kan kwijt raken en mijn moeder ook (niet ingeschreven als mede-huurder of zo, huursubsidie en dat soort onzin wordt dan flink gekort of zelfs weggedaan), en dat willen ze niet,(ook omdat beide huizen te klein zijn voor 4 personen) ze willen beiden een plekje voor wanneer het misgaat snapje? Erg logisch opzich. Hij komt hier van sochtens tot s'middags, gaat dan naar huis om te koken voor hem en zijn zoon, komt dan weer naar ons en gaat 's avonds weer rond een uur of half 11 weg.

Maar, het probleem is dus, mijn stiefvader betaald 10 euro ''voor het weekend'' alleen, doordeweeks komt hij hier ook, heel vaak doucht hij hier doordeweeks, en als mijn moeder pannenkoeken koopt die je in de magnetron doet, kunnen we er makkelijk zat 2 dagen mee doen, alleen eet mijn stiefvader dan zo alles op :/ (zelfde geldt voor wanneer mijn moeder een hele pan nasi of bami heeft gemaakt of wanneer er iets over is van de chinees ofzo) En heel vaak pakt hij gewoon uit onze vriezer een stuk vlees en gaat dan dat staan koken :l

Heel vaak zie ik hem ook gewoon, 4/6 broodjes meenemen naar boven(bed)? En ik heb ook al zovaak gehad dat ik 's ochtens geen ontbijt kon hebben of een broodje mee naar school kon nemen omdat hij dan de laatste plakjes heeft opgegeten.. (en dan vervolgens van mijn eigen geld een broodje op school moest kopen)blozen

Mijn moeder vindt het natuurlijk niet erg, ik weet niet of ze het door heeft of niet (heel vaak niet omdat ze dan ligt te slapen) omdat ze zoveel van hem houdt enzo, en tjah dan kan de ander natuurlijk niks fout doen in diegene zijn ogen.

Dit zou natuurlijk allemaal niet zo'n probleem zijn geweest als ik geen kostgeld hoefde te betalen vanaf mijn 18e. Mijn stiefvader verbruikt, misschien wel meer, dan ik. Ik vind het dan niet eerlijk dat ik 100 in de maand moet betalen en hij 40. Terwijl hij écht net zo veel/misschien meer/ misschien iets minder verbruikt. Ook moet ik voortaan de waterleiding betalen, en wel meer dingetjes moet ik betalen. Terwijl ik helemaal geen goed inkomen heb, ik heb studiefinanciering en dat wil ik zo veel en zo graag mogelijk alleen voor school besteden. (Ik ga toch geen extra geld lenen zodat ik mijn kostgeld wel kan betalen?) En ik ga godverdorie niet werken om mezelf te kunnen onderhouden BIJ MIJN MOEDER. Dan had ik net zo goed op kamers kunnen gaan/bij mijn vriend in kunnen trekken.

Ik heb al heel vaak gepraat met mijn moeder erover, en ze werd altijd boos en begon te schreeuwen ''HET IS HEEL NORMAAL DAT JE KOSTGELD BETAALD, JORDY BETAALD TOCH OOK?''
Ondertussen vergeet ze dat Jordy dan een inkomen p.m heeft van 1200 en 250 kostgeld moet betalen. Hij doet voorderest geen studie en hij heeft werk. Het enige dat hij moet onderhouden is zo'n beetje zijn vriendin.
Maar dat maakt mijn moeder niks uit, want haar therapeut zei ook dat het heel normaal was om rond de 100/150 kostgeld te betalen. (niemand van mijn vrienden betaald kostgeld maar ok therapeuten weten alles hè?)

Of mijn moeder heeft niet verder geïnformeerd naar het verdere inkomen of ze laat het gewoon expres achter in de hoop dat ik erin trap. IDK.

Wat moet ik nu doen?? verdrietig Ik heb 400 stufi in de maand waarvan ik 7x €300 collegegeld moet betalen, en alles wat ik overhoud wil ik zo graag mogelijk bewaren voor het volgende jaar voor boeken, verplichte excursies met de klas etc, de rest wil ik eig allemaal opsparen zodat ik het extra geleende bedrag (100 pm) zo snel mogelijk kan aflossen. Wat ik ook zeg, het dringt niet door, en al mijn moeders therapeuten en andere onzin zeggen van ''ja ze kan ook wel meer lenen of werken'' helpt het ook niet echt . newsflash er is hier amper werk te vinden in drenthe voor een 17 jarige die bijna 18 is ugh (ik ben serieus, op 1 dag stond er een poster van new york pizza, in zo'n stort gebouw waar nog niks aan gewerkt was en op de poster stond ''mensen gezocht!'' bel nummer blabla, ik dus meteen bellen ''ja sorry we zitten al helemaal vol'' wtf hoedan, de winkel opende pas over 3 maanden wtff verdrietig )

Ik zat er al aan te denken om een soort ''eetdagboekje'' bij te houden van mij en mijn stiefvader, zodat mijn moeder kan zien hoe belachelijk veel hij hier eet. Ik weet niet of dat een goed idee is, zometeen wordt ze weer boos ofzo ugh verdrietig


tl;dr

Ik ben gefrustreerd omdat ik veel kostgeld moet betalen (van mijn stufi) terwijl mijn stiefvader die hier niet thuis woont en veel meer verbruikt dan ik veel minder moet betalen. En dat mijn moeder teveel (ik vind het teveel) kostgeld van mij eist.
01 sep 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sheepy
Sheepy, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende