Heartbeat


Vandaag (eigenlijk al heel lang probeer ik te luisteren naar mijn hart en wat ik wil. Ik weet al een tijd wat ik wil, maar druk dat steeds weg, omdat het echt gestoord lijkt. Als ik het uit zou uitspreken, denk ik dat ik destructief ben. Maar vandaag zat ik met een andere vriendin aan de telefoon en zij had zo'n aparte ervaring gehad met een stel die zij kent.

Het meisje houd ontzettend veel van haar vriend en haar vriend flirt voor haar ogen erop los en gaat ook waarschijnlijk vreemd. Dit weet ze allemaal, maar ze zit daar helemaal niet mee, want ze weet dat ze van hem houd en ze komt niks te kort bij hem.

Als je echt nagaat wat je wil of nodig heb in het leven, is dat helemaal niet altijd veiligheid van een vaste relatie. Het kan ook veiligheid zijn vanuit je geloof in het leven, dat alles loopt zoals het moet lopen. Je kan een (vaste) relatie hebben, maar veiligheid hoef je niet uit de relatie te halen.

Als je weet dat je van iemand houd en je weet dat deze persoon veel (maatschappelijk niet geaccepteerde) eigenschappen heeft, en je ondanks dat, zo'n hartstocht en liefde voor die persoon voelt, dan kan je een relatie aangaan.

Dat was voor mij vandaag wel even super duidelijk aan het worden. Hiervoor zag ik het als een naive meisjesachtige, het 'ik val op verkeerde jongens' idee. Met daarbij de voorspelling, dat ik helemaal fockop van zo'n relatie zal zijn.

Maar nu, terwijl mijn hart 'open staat' en ik vertrouwen in het leven heb, zie ik het anders. Als ik met zo'n gevoel in de relatie kan gaan staan, is het een veel spiritueler leven. Maar ja, kan dat zo blijven.... Als je langer in een relatie zit, worden de eigenschappen van een persoon belangrijker en de hartstocht minder...
18 mei 2007 - bewerkt op 02 mrt 2008 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van gulajawa
gulajawa, vrouw, 43 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende