Herfstvakantie voorbij.

Dit is alweer de laatste dag van de herfstvakantie.
Volgende week ga ik beginnen in mijn nieuwe klas. verdrietig

Het management team heeft twee weken voor de herfstvakantie besloten dat er in de onderbouw een groep bij moet komen omdat we heel veel aanmelding krijgen voor nieuwe (jonge) kinderen.

Eind van het vorig school jaar is ons leerlingen aantal terug gelopen. Veel schoolverlaters.
Dit jaar dus eigenlijk met teveel personeel op te weinig leerlingen begonnen. Nu krijgen we dus gelukkig (anders moeten er mensen ontslagen worden) weer nieuwe kinderen bij.

Dit betekend dat er binnen de school geschoven is met leerlingen in de bovenbouw hebben ze van vier klassen drie klassen gemaakt. Waardoor en een leerkracht over blijft voor de nieuwe klas in de onderbouw. In de middenbouw wordt er wat geschoven met leerlingen om ook daar nog een leerling uit de bovenbouw kwijt te kunnen en de klassen beter te bezetten. Ook hebben ze mij uit mijn middenbouw klas weggehaald (oudste middenbouw ) om in de nieuwe onderbouw groep te gaan werken.

Ik snap de keuzen dat ze mij uit de klas halen het is de oudste middenbouw groep en er moet nu eenmaal assistentie naar de jonge kindjes maar ik vind het nu nog steeds niet echt heel erg leuk. verdrietig

Er moest dus in de laatste week voor de vakantie een heleboel gebeuren op donderdag heb ik afscheid genomen in mij (oude) klas huilen .

Op vrijdag ben ik extra gaan werken de kinderen hebben een extra vrije dag gekregen. Ik ga aan de slag met de leerkracht uit de bovenbouw nou ja met haar vervanger (E.) dus want zij gaat vandaag met zwangerschapsverlof en ik mag dus met een invalskracht een nieuwe klas gaan opstarten. Deze invalskracht heeft ook nog niet zo heel erg veel bij ons op school gewerkt en dus weinig ervaring met de doelgroep.

Ik sta op met een dikke enkel en kan dus moeilijk lopen. Dat kan er ook wel bij onze school is redelijk groot dus dat word wat. Na een kop thee ga ik met E. de dossiers van de kinderen bekijken, mijn hemel sommige kinderen hebben een dossier dat zo dik is als een deel van de Dikke van Dale en dan zijn ze pas 6 pff wat is hier een boel lees werk te doen. We beginnen met de dunne.
Na anderhalf dossier komt de teamleider van de onderbouw naar mij toe of ik kan helpen met bepalen welke meubels we nodig hebben. Ik laat E. alleen met het lees werk en ga met de conciërges bekijken welke meubels ik uit de opslag nodig heb.

(deze klas komt er tussen in de onderbouw en bestaat dus nog niet dat betekend dat we nog niet meteen die ochtend maar al wel vrij snel ons lokaal moet gaan in richten eerst moet de oude bovenbouw klas die weg gaat leeg. Daar komt een andere bovenbouw klas in en in het lokaal waar zij uitkomen is groter dan dat andere daar komt dus onze klas maar daar staan dus geen kleuter meubels.) Meubels aan gewezen die naar het nieuwe lokaal moeten (gelukkig doen hun het sjouwwerk).
Inmiddels is het half tien ik zoek E. we gaan samen naar de eerste leerkracht die we vandaag gaan spreken we hebben een uur de tijd we krijgen straks drie van haar leerlingen zij gaat ons vertellen wat belangrijk is en waar we op moeten letten onze groepslogopedist is hier ook bij. Om half elf hebben we een zelfde gesprek met een andere leerkracht ook van haar krijgen we drie kinderen.
Om elf uur hebben we even gezamenlijke pauzen (Er zijn veel mensen op school omdat er in veel klassen de samenstelling veranderd dus moet er veel gebeuren in groepsplannen en overdrachten.) met z’n alle een appelflap eten. Daarna nog even de overdracht afmaken.
Om half twaalf zijn wij helemaal verzadigd van alle informatie die we hebben gekregen en alle mensen blijven steeds aan ons trekken.

We gaan naar ons nieuwe lokaal waar de oude groep uit is onze spullen kris kras door elkaar staan het is een grote troep en nog lang niet kompleet er komen mensen vragen of ze kunnen helpen heel lief maar wij weten ook nog niet hoe en wat. We besluiten om iedereen weg te steuren we willen even samen kunnen bedenken waar we alles willen hebben staan zodat er daarna weer mensen kunnen komen helpen. We schuiven wat met meubels en komen al snel tot de ontdekking dat we nog meer nodig hebben.
We regelen wat mensen die ons helpen met spullen vinden. Om half een is de soep klaar en gaan we weer gezamenlijk eten.

We spreken af dat we om drie uur klaar willen zijn en dat we na het ten alles dossiers op ruimen en de klas zover klaar gaan maken dat er naar de vakantie gestart kan worden.
Na het eten hebben we veel hulp en in twee uurtjes tijd worden alle meubels gepoetst, word het een echte kleuter klas oef wat zal dat wennen worden. Om drie uur is het lokaal zo ver op orde dat er maandag in gestart kan worden de popen hoek heeft popen en pannen er zijn auto’s en knutsel spullen en is een leeshoekje en er is wat versiering. De rest komt wel als we er in zitten de klas moet toch gaan leven als de kinderen er zijn.

E. en ik zijn allebei moe en gaar van alle informatie die we gekregen hebben en van het geregel om de klas aan te kleden. We gaan naar huis.

Zo en dat is dus nu al weer een week geleden. Ik heb er nog steeds niet veel zin in om te gaan beginnen ik denk dat het heel erg wennen wordt en waarschijnlijk wordt het ook wel leuk. Het zal wel even de tijd nodig hebben.
Tegen de tijd dat het kerst is zijn we vast wel aan elkaar gewend en ben in vast wel gewend aan de kindjes en het hele andere niveau. En waarschijnlijk is het ook erg leuk (hoop ik).
20 okt 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Muis
Muis, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende