NMG 2 examen

Vanavond moet ik examen doen voor mijn NMG 2 heb me redelijk goed voorbereid maar merk dat ik toch wel nerveus ben (ben ik eigenlijk altijd wel voor een test).

Oké ik zal even uit leggen wat NMG is en waarom ik daar examen in doe.
NMG Nederlands met gebaren.
Ik werk op een school voor kinderen met een spraak taal stoornis. deze kinderen hebben moeite met het leren van de taal het onthouden van de letters het vormen van woorden het leggen van koppelingen tussen woorden en dingen het snappen van begrippen en ga zo maar door dat een tafel een tafel heet valt nog redelijk te leren omdat je dat kunt aan wijzen. maar al het gaat over emoties als verdrietig of blij word het al moeilijk je bent verdrietig als je huilt is duidelijk maar je hoeft niet altijd te huilen om verdrietig te zijn of als je huilt als je, je pijn gedaan hebt ben je niet verdrietig meer heb je pijn.
oké is erg moeilijk voor ze om taal te begrijpen en daarom ondersteunen wij onze gesproken taal doormiddel van gebaren. Niet te verwarren met NGT (Nederlandse gebaren taal) dat heeft namelijk een andere grammatica. en bij NMG volg het gebaar het gesproken woord. Als je bij ons op school werk moet je twee cursussen NMG volgen 1&2 1 heb ik al gedaan. De afgelopen weken heb ik twee gevolgd en daar moet ik dus vanavond om half vijf examenvoor doen.

Groetjes Muis
24 apr 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Muis
Muis, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende