Het hormoonspiraaltje.

Goedeavond lezers en lezeressen,
Het is oudjaar en in plaats van oliebollen te bakken en vingers er af te knallen, maak ik me druk om...de PIL!
JA, het is echt waar. Ik maak me druk om een anticonceptie middel, op dit ogenblik.

Ik ben al langer dan een half jaar samen met mijn vriend, wat voor mij heel erg lang is tevens ik het altijd weer op de een of andere manier kon verpesten. Maar deze jongeheer, kan heel veel hebben (lees: mijn overweldigende ochtend humeur, mijn maandelijkse periode en gewoon van die momenten dat ik heel erg vrouw-eigen ben en iedereen de huid vol scheld) en is na al die maanden nog steeds van mij. We hebben hele hoge ups en hele diepe downs gehad en nu maak ik me druk om het volgende: ik wil (weer) stoppen met de pil.

Toen we ongeveer vier maanden iets hadden, ging het niet zo goed met ons. Ik heb op deze website toen ook nog een artikel geschreven met een heel hoog huilie-huilie gehalte, maar dat terzake. Het ging gewoon niet goed en ik voelde me niet goed, hij voelde zich niet goed, niemand voelde zich goed. Ik stond op het punt om het uit te maken, maar omdat ik redden wilde wat te redden viel, besloot ik de schuld af te schuiven op de pil. Wanneer ik ongesteld was namelijk, was mijn vriend alles voor me en wilde ik ook alles voor hem doen. Ik voelde me onzeker en wilde hem kostte wat kost niet kwijt. Wanneer ik de pil wel slikte, voelde ik me depressief, klote en mocht hij me soms niet eens aanraken. Samen besloten we toen dat ik zou stoppen met de pil, om te kijken wat dat met mijn humeur zou doen.

Nou, dat werkte dus hartstikke goed! Ik voelde me als herboren, fris en fruitig en stond stevig in mijn schoenen. Ik wist wat ik wilde, wanneer ik het wilde en had daar alles voor over. Onze relatie ging toen ook een stuk beter, mede doordat de problemen die wij toen hadden ook weer waren verdwenen. Het ging gewoon lekker. Zo lekker, dat ik ook mijn libido weer aan het opkrikken was en we kwamen tot de volgende conclusie: condooms zijn kut, maar baby's zijn erger. Omdat het zo goed met ons ging, bedachten we dat ik misschien weer met de pil kon beginnen. Dat deed ik.

Gelijk vanaf de eerste dag voelde ik me helemaal kut! Ik voel me onzeker, denk de hele tijd dat mijn vriend me niet meer wil en het uit wil maken en ben daardoor heel onderdanig en voorzichtig. Terwijl ik van te voren me echt niet klein niet slaan en ik een sterk my-way-or-the-highway-attitude had. Ik voel me hierdoor dus enorm onzeker, rot en mijn hele plan van aanpak het komende jaar zie ik langzaam in duigen vallen, alleen door die klotehormonen!

Ik ben nu op de vijfde dag en ben het dus helemaal zat. Ik keek dus naar alternatieve anticonceptie zonder hormonen (ik ga al huilen als ik het woord zie, lees of typ) en kwam daarbij op het koperdraad spiraaltje. Dus mensen, heeft iemand hier ervaring mee en word zo een spiraaltje vergoed? En anders quento costa? Het duurt namelijk niet lang meer voordat ik mezelf huilend in brand steek, wat een drama.
31 dec 2011 - bewerkt op 31 dec 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Karma
Karma, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende