I'm back

Jeetje.. Dat is het eerste wat in me op komt als ik mijn oude dagboekverhalen lees. Ik was een deel al lang weer vergeten, en dat is maar goed ook want anders zou uiteindelijk je hoofd ontploffen.
Allereerst wil ik graag terugkomen op mijn berichten van 3/4 jaar geleden. Was ik depressief? Nee, vast niet. Het grootste deel van mijn berichten waren vooral puberdrama's, als ik alle 'boysissues' teruglees sla ik mezelf voor m'n hoofd. Hoe slecht ik me voelde wat betreft mijn vader was wel best heftig, maar gelukkig is alles nu een stuk beter. Zijn gezondheid zal nooit meer volledig herstellen, maar het gaat zo onwijs veel beter dan toen. En ik heb die tijden een plekje in mijn hart kunnen geven. Ik denk zelfs dat de band tussen mij en mijn ouders door die gebeurtenissen is versterkt.
Oke, nu verder met het nu, en het verleden blijft lekker waar het hoort.
Het gaat eigenlijk best goed met me, ik besef me dat ik echt gelukkig ben en doe dingen die ik fijn vind. Vorig jaar heb ik mijn vwo-diploma behaald, ik ben nu leiding bij de scouts, volop bezig met theater, pas 2 dagen in de week op, en dat allemaal tijdens mijn tussenjaar. Nou is waarschijnlijk iedereens reactie: wauw een tussenjaar, chill! Lekker het hele jaar niks doen en reizen en jezelf helemaal vinden. Nou nee, zo gaat het dus niet precies, of in ieder geval niet bij mij. Ik heb dit tussenjaar genomen omdat ik er van overtuigd was dat ik de opleiding docent theater wilde gaan doen, maar ik was het jaar ervoor afgewezen. Dit jaar was/is mijn volledige focus op theater, en het zo goed mogelijk voorbereiden op de audities. Ik heb nu 2 audities gehad, in Zwolle voelde ik me helemaal op mijn plek en ging het voor mijn gevoel super. Helaas ben ik afgewezen, en ja daar was ik behoorlijk chagerijnig van. Vorige week had ik een auditie in Utrecht, ik vond het helemaal niks en had halverwege de dag bedacht dat ik daar toch niet heen wilde dusja daar ging mijn inspanning. Uiteraard werd ik afgewezen en het maakte me niets uit. Vorige week heb ik ook een meeloopdag gehad bij de academische pabo en ik vond het geweldig. Ik wil dolgraag later voor een basisschoolklas staan, ik vind het geweldig om met kinderen om te gaan en sociale processen op basisscholen interesseren mij vooral. Tja dus nu het ding: ik twijfel of docent theater wel echt iets is voor mij. Bij die opleiding lopen hele extraverte mensen rond, die allemaal 'anders' zijn dan de rest. Het lijkt wel of je anders moet zijn om erbij te horen. Dat past totaal niet bij mij. Maar aan de andere kant: een half jaar geleden wilde ik niets liever dan de opleiding tot docent theater gaan doen, en ik weet dat ik een wispelturig persoon ben dus misschien moet ik gewoon doorzetten. Nouja dat is dus de struggle die ik op dit moment heb, ik ga gewoon alles hier weer opschrijven en hoop tot een antwoord te komen.
X M
10 mrt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iloveyouxo
iloveyouxo, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende