jam en wijn

Jam en wijn

Zo de laatste weckpot was gevuld. Op de aanrecht stonden nu 15 potten met zijn befaamde kersen jam. Gisteren had hij zijn aardbeienpassie gemaakt, deze ochtend zijn goddelijke frambozenmouse en daar nu deze kersenjam...nog nagenietend van de warme kersenjam die hij van de lepel likte keek hij naar de potten waar het heerlijke rood in glom, en hij glom ook. Van trots. Niets kon hem het heerlijke gevoel van zelfgemaakte lekkernijen evenaren.
Hm hoewel...terwijl hij zijn beneden buurvrouw voor de derde keer buiten zag staan snuffen en richting zijn flat keek en hij haar bruine ogen ving dacht hij aan de deal die hij vannacht met haar sloot...en potje jam voor haar en een flesje van haar wijn voor beide...toen hij tussen haar dijen lag leek hem dat de ultieme overeenkomst tussen minnaars. Alleen was haar wijnsmaak niet zo voltreffelijk. Tja je kunt genieten van huiswijn van de plaatselijke super ja dat kan, hij wil daar absoluut niet minnetjes over doen, maar de wijnflessen die in zijn kelder liggen, allen meegenomen van cullinairereizen, die overtreffen ieders smaakpupil; een sensatie. Het water liep hem in de mond en verlangend keek hij naar zijn beneden buurvrouw die de uitnodiging direct snapte. Met in zijn armen vijf potten jam daalde hij de trappen af..onderweg kwam hij onderbuuv Heike tegen en zijn ogen wenkte haar mee te lopen. In mijn zak zit de sleutel..uitnodigend hield hij zijn arm wat omhoog zodat ze de sleutel kon pakken. Toen ze de deur open had gemaakt stonden ze in een ruimte die uitpuilde van eten en drank. overal stonden potten jam, ingemaakte groenten, mosterd, worsten hingen er, kruiden lagen te drogen en de andere wand was tot de nok toe behangen met wijn en ander goud. Heike keek gretig naar de jams, door de zoete geuren die al dagenlang in de flat hing wilde ze nu eindelijk het fruit proeven...
Lekker lieverd...maar dan wel met deze Italiaanse wijn raadde Joris haar aan..Heel voorzichtig tilde hij de fles op en las het etiket voor..hij vertelde alsof hij de bijbel voorlas, bijna plechtig de informatie over de wijn...tot slot zuchte hij; Heike, wat je zo van me krijgt te drinken vergeet je nooit meer...

Maar Heike had niet gehoord wat hij zei en haar zin in de jam was weg. Ze had een fotoalbum gevonden...ze keek op en vroeg op bijna emotielozetoon; je bent getrouwd?
Joris keek haar verbaasd aan en griste lachend het boek uit haar vingers, wat bedoel je..ik getrouwd mens dat is als water in wijn dat is absoluut niet...ondenkbaar...nonsens.... Onzin.... maar hoezeer hij ontkende hoe meer zijn ogen iets anders zeiden....hij keek naar trouwfoto's met zichzelf als bruidegom..dat ben ik stamelde hij verbaasd...Heike bukte en raapte een brief op; voor jouw...en hij las; Lieve Joris.....en wat hij toen las veranderde de rest van zijn leven.....Heike kon nog net optijd de wijnfles opvangen die een hevig geschokte Joris bijna liet vallen.

Wordt vervolgd.
09 aug 2006 - bewerkt op 09 aug 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bix
bix, vrouw, 53 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende