Lees Dit Als Je Oppervlakkig Bent

Ik kan het alleen niet geloven dat een grote meerderheid van de samenleving zó in hokjes denkt en niet in staat is om sociaal culturele zaken te overzien. Vrouw, man, christen, atheist, amerikaan, chinees, transgender, hetero, getinte huidskleur and so on.. it doesn't fucking matter. No human being is more valuable than another. Dat betekent overigens niet dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. De term 'respect' is zwaar overused in nederland, maar daar is een reden voor. Zie religie, dat mensen onderscheidt in waardes.

Als je als mens niet ontzettend onintelligent bent, zou je kunnen overzien dat ignorance en bigotry al eeuwen speelt in vrijwel elke samenleving. Gelukkig zijn er al behoorlijke vooruitheden geboekt op verschillende vlakken, wat volgens mij grotendeels te danken is aan democratie en kapitalisme (verwestering --> welvaartsstijging --> afname geloofsinvloed op samenleving --> fill in the logic).

Realiseren mensen zich dat in veel culturen (geloofsgebonden) vrouwen nog steeds (!) ondergeschikt zijn aan een man?! puur voor hoe ze geboren zijn. Laatst nog op RTL Nieuws een reportage over meisjes in Turkije die niet mogen voetballen (het liefst helemaal niet sporten) omdat meisjes geen spieren horen te krijgen en thuis huishoudelijke taken moeten voorzien. Hun sportclub en trainers weigerden ze te laten trainen, omdat ze te veel op jongens zouden gaan lijken. De meisjes worden in zelfs in hun buurt vuil aangekeken. maar als je denkt dat het in Nederland helemaal goed zit met de de vrouwenemancipatie.. helaas. Vrouwen krijgen over het algemeen, gebasseerd op 2009, ruim 20% minder salaris voor een functie dan dat een man die functie zou vervullen.

Dat was nog maar één voorbeeld, er zijn er tallozen. Een vreselijke, en in mijn ogen vrij recente, is dat bijvoorbeeld Afro-Americans geen blanke 'echte' Amerikanen mochten trouwen. Een recente us het beruchte Don't Ask Don't Tell beleid waar die Obama (GObamaaaa) een eind aan zegt te gaan maken, of het Nederlandse enkele feit-constructie, waarvan die CDA'er Marja van Bijsterveldt (minister van LHBT-emancipatie) onlangs nog zei dat het nog zo gek niet is.

Blegh, ik ben totaal niet negatief ingesteld, maar soms wordt het allemaal even te veel en helpt het om al mijn frustratie van me af te schrijven.

verliefd
23 okt 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van mijngevoel
mijngevoel, man, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende