Lino is naar opa en oma

Nadat Lino me vanmiddag had getroost omdat ik zo dad was had hij nog een belangrijke taak te vervullen aan zijn lieve oma ! Hij moest natuurlijk zijn harstikke grote ontdekking aan haar laten zien want hij vind het nog steeds helemaal geweldig. Samen met oma in de hand is hij naar zijn kamertje gelopen en heeft hij al het speelgoed laten zien wat er in de grote doos zat. Dat was best wel een groot karweitje want het duurde toch best wel lang. Al het speelgoed heeft hij er dan ook uitgehaald om een voor een te laten zien aan oma en ook meteen uitgelegd wat wat was en hoe je ermee moest spelen natuurlijk. Samen hebben ze trouwens ook nog een voor een met zo ongeveer elk speelgoedje gespeeld. Het was dus wel heel erg gezellig voor die twee ! Toen ze na zo’n anderhalf uur ( wat enorm lang ) eindelijk klaar waren met spelen ( en ook alles netjes op hadden geruimd op oma’s advies ) vond Lino het hoog nodig tijd om lekker met oma op de bank beneden te gaan zitten. Natuurlijk was oma nu nog lang niet klaar met aandacht geven aan Lino. Hij vroeg aan haar of ze samen met hem lekker een boekje wou gaan lezen. Lino vind het echt heerlijk als je een boekje voor hem voorleest ! Hij kan er gewoon niet genoeg van krijgen ! Natuurlijk heeft oma meteen een boekje tevoorschijn getoverd en heeft een boekje aan Lino voorgelezen.

Na een hele boel boekjes te hebben voorgelezen en samen woordjes te hebben geoefend zei oma dat ze weer naar huis moest omdat ze onderhanden weer eens moest gaan koken voor opa. Maar daar had Lino geen zin in, hij wou nog meer boekjes gaan lezen ! Toen oma in de gang stond en haar jas al bijna helemaal dicht had gedaan kwam Lino naar haar toegerend. “Ikke mee willen ! Zwemmen !” riep hij heel erg vrolijk naar haar. Ik keek hem heel erg verbaasd aan, meestal wou hij altijd wel thuis blijven.. Ik ging met hem en oma eventjes op de bank zitten in de woonkamer en vroeg of hij het nog een keertje wilde herhalen wat hij net had gezegd. Hij had zin om mee te gaan naar oma’s huis en dan lekker in het zwembad te plonzen. Maar het is veel te koud om te gaan zwemmen ! “Morgen mooi weer.” Zei Lino abrupt. Hij moest en zou meegaan. Nou, van mij had hij alle toestemming om lekker mee te gaan naar oma en lekker plezier te hebben, van oma wist ik het nog niet helemaal zeker. Ook die vond het goed en Lino was helemaal door het dolle heen. Hij vond het gewoon helemaal geweldig. Ik zei wel eerst tegen Lino dat we dan samen even snel kleertjes in moeten gaan pakken om daar te blijven slapen en ook vooral niet zijn knuffelbeer mee te nemen ! Lino racede rap naar boven want hij was nu helemaal opgewonden over het plotselinge logeerpartijtje. Snel trok hij zijn koffertje uit het hoekje van zijn slaapkamer en gooide er een heleboel nutteloze kleren in. Snel toen hij even naar de wc ging haalde ik die hoop opgehoopte onzin uit zijn koffertje en deed er nuttige kleding in. Kleding die niet alleen bestaat uit onderbroeken en pyjama’s. Snel deed ik hem maar dicht nog voordat hij terug kwam van de wc.
Voordat Lino naar opa en oma vertrok gaf hij heel zachtjes Sem een kusje op zijn voorhoofdje, hij wou hem deze keer niet wakker maken in verband met de vorige keer ! Aan Bart en mij heeft hij een hele dikke knuffel gegeven en aan mij een dikke smakkerd. Geven mannen onder elkaar dan geen dikke smakkerds meer ?
Nadat de kleine lieverd ons een dikke knuffel had gegeven en mij een grote smakkerd, rende hij snel naar de auto van oma en klom heel vrolijk in de auto. Terwijl ze wegreden heeft hij de hele tijd vrolijk naar ons zitten te zwaaien. We gaan hem donderdag weer lekker ophalen van opa en oma ! vrolijk

24 aug 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Roux-S
Roux-S, vrouw, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende