MachtsStrijd



Ik weet niet of je dat kent, dat gevoel, dat alles wat je doet een andere uitwerking lijkt te hebben dan dat de bedoeling was. Dat er dingen gebeuren waarvan je dacht dat je ze beheerste, maar waarvan uiteindelijk ook weer bleek dat je niets in deze wereld in de hand hebt.
Macht is iets onweerstaanbaars. Zeg nou zelf, zou je ook niet eens iedereen en alles willen commanderen? Ik weet ook wel dat er altijd mensen boven je zullen staan. Maar mensen willen altijd, ookal is het onbewust, meer.
Alles kunnen beheersen, is als een droom voor me. Maar dan slaat alles in mijn geval niet op de zieltjes op deze aardkloot. Nee, de "alles" die ik bedoel bestaat alleen voor mij.
Ik zou zo graag willen bepalen wat ik voel, wat ik denk. Ik heb mezelf altijd al willen overheersen. De "alles" die ik bedoel, is mijn wereld.
De complete chaos is voor mij allang niets onbekends meer. Een gedachtestroom die zo onbegrijpelijk is, dat ik zelf niet eens weet wat ik ervan moet denken.
Is deze rotzooi, deze wirwar van gedachtes en gevoelens, écht van mij?
Blijkbaar wel...
Het is eigenlijk raar, dat het zoveel met je doet, dat voelen en denken. Eigenlijk is dat wat jou, jou maakt...
Deze wereld is er voor ons, deze mogen we gebruiken. Maar zo nu en dan.. ben ik liever in mijn eigen wereld. Daar, waar ik wel alles in de hand heb, waar ik even volledig weg kan dromen...
En als het daar dan uit de hand loopt.. Dan zie je me hier wel weer verschijnen...!

- If there's a God,,I'm sure,,He's laughing me in my face right now... -

liefdesverdriet
13 apr 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van 666--AnGeL
666--AnGeL, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende