Mail voor m'n mentor..

ik heb besloten morgen naar mijn mentor te gaan en haar deze mail te laten lezen.. ik hoop dat ze niks verteld tegen mijn moeder..



From: "mrijn ."
To: Marlene
Date: Mon, 06 Oct 2003 18:02:34 +0200

Ik ben de laatste tijd een paar keer ziek geweest en niet naar school gegaan, en ook aantal keren gespijbeld.. mijn mentor heeft daar al een keer iets van gezegt dat ik er vaak niet was. Maar ik heb gewoon gezegt dat ik echt ziek was.. want waarom zou ik erover praten met mijn mentore.. die begrijpen me tog niet.. maar goed het probleem is nu dat er woensadg 10min. gesprekjes zijn (met mentor + ouders) en ik was vandaag weer niet op school en nu belde mijn mentor net en vroeg of mijn moeder dan kan komen en ze moet hem zoiso nog even bellen.. ( mijn moeder was toen nog niet thuis )
Ik weet ook niet wat hij gaat zeggen en hoe.. maar hij zei ook dat hij graag wil dat ze komt omdat dat ze niet op de vorige HKB was gekomen soort klassenavond met mentoren enouders allemaal bijelkaar omdat ze toen ziek was wou hij nu even kennis maken.. en hij zegt natuurlijk ook zo van ja marijn is de laatste tijd erg vaak ziek en afwezig..
en ik ben wel eenpaar keer niet naar school geweest dat mijn moeder het wist maar vaker dat mijn moeder het er niets van af wist.
Mijn moeder word echt boos als ze erachter komt als ik spijbel..
of ik een goeie reden heb om te spijbelen weet ik eigenlijk niet.. het gaat slecht tussen mijn ouders.. mijn vader is er nooit en als hij er is maken ze altijd ruzie.. ik wou dat hij eens ophield met dat stomme wijf in Duitsland.. mijn moeder zei van het weekend dat hij haar hele leven kapot maakte. Erik en ik zaten boven en kon het vanaf daar helemaalhoren.. vond het zo erg, en vind het ook stom tegen over Erik. Hij weet echt alles van me hoor ook van al die ruzies en dat gezijk van m’n vader en moeder maar het is tog klote dat hij er dan bij moet zijn. Ik ben er inmidels aan gewend maar Erik schikt er nog elke keer van.. en ook hoe ik er dan op reageer. Ik word helemaal stil en mijn gedachtes raken helemaal weggezakt. Kon ik dat mens waar hij vreemdmee gaat maar opbellen, maar naar d’r toe gaan en zeggen wat ze allemaal aanricht. Aan de ene kant is het dus klote dat ze in Duitsland woont en aan de andere kant ook niet.. maja. ik ben vorig jaar ook blijven zitten en zit nu in een nieuwe klas. Ik was er echt kapot van dat ik bleef zitten okal liet ik dat niet echt merken. Dit jaar ben ik maar gewoon gestart van ja oke ik zie het wel en het intresseert met niet allemaal wat die kindjes van me denken ik ga gewoon mijn best doen, en ja het lukt wel allemaal alleen dat spijbelen.. ik doe het nu ook niet meer echt niet..! Ik haal wel gewoon goeie cijfers maar ga dus niet met plezier naar school.. maar dat deed ik vorig jaar ook niet. Ik weet niet wat het is of waarom het is.. maar ik weet ook dat ik blij moet zijn met zo’n school..
Marijn


Meisje toch, wat vervelend dat het niet goed met je gaat! verdrietig
Je zegt dat je niet weet of je een goede reden hebt om te
spijbelen, maar als je dit uitlegt, zullen ze het heus wel begrijpen.
Blijkbaar zit jij er erg mee wat er tussen jouw ouders afspeelt en
kun je je verhaal niet kwijt. Daardoor heb je dan waarschijnlijk geen
behoefte aan school en de mensen daarom heen. Ik begrijp wel
waarom je spijbelt, waarschijnlijk hoef je je niet zo druk te maken
om dat gesprek. Gewoon vertellen wat je zo dwars zit, dan komt
het allemaal wel goed, mentoren lijken onmogelijk, maar kunnen af
en toe best begripvol zijn hoor! Dus als je gewoon eerlijk bent,
ook tegenover je ouders, moet het allemaal best lukken!
Ik wens je heel veel succes met het gesprek en sterkte met
alles meis! En als je er over wilt praten ofzo, zal ik naar je luisteren!
Dan zal ik er wel voor je zijn!

liefs
06 okt 2003 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van _mrijn
_mrijn, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende