Mijn hulp bij moeilijke tijden.

Hoewel ik dit verhaal al tegen een paar mensen heb verteld wil ik het toch hier nog even kwijt. Ik vind dat iedereen moet kennis maken met deze hobby omdat het veel mensen zal aanspreken. Als je geintresserd bent geraakt door het komende verhaal moet je maar reageren, ik wil bij de reacties niet te veel in details treden, daarvoor moet je maar via een PM mij om me email adres vragen.

Afgelopen maandag was ik in een boekenwinkel beland, hoewel je me daar normaal gesproken nooit zal vinden. Ik liep een beetje rond en keek wat naar de titels van de boeken, niks sprak me daadwerkelijk aan (wie noemt zijn boek nou: "het bernini mysterie"? net een Suske en Wiske titel). Op een gegeven moment valt mijn oog op een wat aparte titel: "Muggen fokken voor Dummies". Ik bladerde er wat doorheen en vond het een leuke bezigheid. De prijs was ook goed te doen, 5euro voor het boek, incl. een mannetjes en vrouwetjes mug. Dit is natuurlijk geen geld en was meteen verkocht.

Eenmaal thuis gekomen meteen het boek gepakt en begonnen met lezen. De benodigdheden waren makkelijk te krijgen:
-Mensenbloed (nou dat heeft iedereen toch altijd wel bij zich)
-Warmte lamp (Hoogte zon werkt uitstekend)

En een terrarium (leeg aquarium mag ook natuurlijk). Deze had ik nog over van me voorgaande hobby: Broodjes kaas onderwater eten.

Na een slechte eerste broed (de 2e generatie bestond uit 5 muggen) begonnen de muggen zich voort te planten als konijnen.

Momenteel zit ik nu op de 9e generatie, In totaal zijn er nu 3252 muggen in me terrarium, waarvan de jongste 2 minuten oud is. En de oudste 5 dagen (de eerste generatie is alweder overleden).

Omdat ik vrij slecht ben in namen, heb ik een makkelijk systeen aangebracht. De muggen die momenteel leven heten Mug1252 tot Mug4252 en praktiche doch liefhebbende benaming imho.

Hoewel je zou denken dat je nooit meer kan slapen als er zoveel muggen in je kamer staan is het tegenovergestelde aan de hand. Je slaapt net zo lekker als dat je met een flinke regenbui zou slapen. De monotome zoem die ze voortbrengen is eerder rustgevend dan storend.

Hoewel je ze niet heel gemakkelijk kan aaien of truukjes kan leren zoals bij honden, kan je van sommigen best veel leren. Er zit een mug tussen die een zware tijd achter zich heeft, maar hier zal ik later nog wel vertellen.

Ik hoop dat ik mensen nieuwschierig heb kunnen maken, en de mensen die ook hiermee aan de slag willen gaan wens ik hierbij veel plezier.

- Zeebonk
26 jun 2005 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Zeebonk
Zeebonk, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende