Mijn verhaal | Deel 2

Hoi allemaal,

Dit is deel 2 van mijn verhaal... Deel 1 is te vinden op deze pagina. Het gaat over de tijd dat ik verhuisde naar waar ik nu woon, mijn afscheid op de oude school en de binnenkomst op de nieuwe school.

Nét iets voor de herfstvakantie, 2000
We gingen met zijn allen naar ons nieuwe huis. Ik mocht een dagje naar de nieuwe school, mocht het nieuwe huis zien en de omgeving verkennen. Ondanks mijn hekel aan school had ik er toch zin in. Toen we bij ons nieuwe huis aankwamen rook ik direct de lucht. Ik zei dus : "Gaan we híer wonen?", waarop mijn moeder "Ja" antwoordde. Direct had ik er veel minder zin in. We hebben even wat gegeten, en ik begon alweer wat meer zin te krijgen in school. Daarna kwam het grote moment, we gingen naar mijn nieuwe school. Samen met mijn ouders en zusje ben ik naar school gelopen, en het gebouw gaf me direct al een armzalige indruk. Daar binnengekomen ontmoetten we de directeur, een erg oude man, die voor de klas lesgaf. Hij stelde me voor aan mijn toekomstige klas, en iedereen zei gewoon leuk "Hoi". Dat klonk tenminste al veel beter dan de vorige school. Iedereen vroeg of ik naast hem/haar kwam zitten, en ik kreeg een plek toegewezen. Wat er daarna fout is gegaan weet ik niet, maar mijn klasgenoten vonden me al snel veel minder aardig. Na dit dagje school zijn we weer teruggereden naar thuis (oude huis) en daar heb ik nog een weekje op school gezeten.

Laatste schooldag
Op mijn laatste schooldag kreeg ik een boekje van de leraar, met hierin de namen + foto's, en bij sommigen wat teksten. Dit vond ik wel leuk, maar even later begon het gepest weer, voornamelijk door de hogere groepen. De dag was naar mijn idee best snel afgelopen, en toen ik afscheid van iedereen nam, zei ik nog tegen de grootste pestkop van de klas : "Ik zal je voor altijd blijven haten", op een manier dat iedereen het hoorde. De leraar vond dat niet zo leuk, dus ik ben maar snel weggegaan. De herfstvakantie was gekomen, ik had eens een keer geen bloedneus, en ik mocht naar het nieuwe huis vrolijk Daar aangekomen heb ik de computer neergezet en ben ik direct weer gaan computeren, waarbij ik meerdere keren mijn ouders even heb geholpen. 's Avonds lag ik al vroeg te slapen, helemaal blij dat mijn dag zo goed ging.

Eerste schooldag
Deze dag kan ik me niet goed meer herinneren, maar ik weet nog wel dat die dag mij hartstikke meeviel.

Twee weken later
Met een bloedneus kwam ik thuis, en mijn ouders vroegen wat ik gedaan had. Ik zei dat ik was gevallen, en alweer geloofden ze me. Dit is tot groep acht doorgegaan, en het was nóg erger dan de vorige school...


Ikke
13 okt 2006 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van *Ikke*
*Ikke*, vrouw, 123 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende