ochtendhumeur...

arg, ik HAAT ze... (ochtendhumeurs dan)

Gisteraaf heb ik met mn moeder afgesproken om vandaag om om 8:30 - 8:45 te beginnen met het schoonmaken van het huis. Mn zus en zwager komen morgen aan dus wilt mijn moeder dat het huis schoon is (geen probleem). Ik zit om 8:28 aan de rand van mn bed mn tanden te poetsen, staat mn moeder in de deurpost van mn kamer: "was je van plan ons ook eens te gaan helpen?"
Serieus. Geen "goedemorgen", geen "heey", direct commentaar alsof ik te laat ben met helpen :S
Ik: "ik ben mn tanden aan het poetsen mam, ik ben bijna klaar, dan kom ik eraan" "oh"
Soms snap ik ze niet...

Maar dat is niet de reden waarom ik nu een ochtendhumeur heb.
We zaten net buiten koffie te drinken. Ik had ontbijt gemaakt (gebakken ei met spek) en had alles klaargemaakt om pauze te kunnen nemen.
Tijdens de pauze (vaak iets van een half uurtje ofzo) pak ik mijn ipod touch en ga ik verder lezen in het boek waar in aan begonnen ben. Exact op dat moment begint mn moeder te protesteren en begint gigantisch irritant te doen door de hele tijd tegen me te gaan zitten praten over van ALLES en nog wat, maar het lijkt meer op het commentaar van een spaanse voetbalcomentator (blijven aan een stuk doorratelen).

Ik lees de boeken in het engels, dus als iemand in het nederlands tegen me begint te praten, volg ik het boek niet helemaal.
Drie keer begin ik te lachen, ik maak ook dit soort grapjes met ze, dus het zou oneerlijk zijn als ik hierdoor boos zou worden, maar na die 3 keer gaan ze door en uiteindelijk vraag ik ze op te houden. Wat ze niet van plan zijn en dus ook niet doen.
Nogmaals vraag ik op te houden want ik wil lezen... nog gaan ze door...

Probeer ik verder te lezen, met nog steeds mn moeder die tegen me aan het praten is, maar dit lukt gewoon niet dus ik leg geirriteerd mn ipod weg en mompel zacht "best, dan niet".
Kennelijk hoorde mn moeder dat en plotseling voelde ze zicht ineens aangesproken.
Zij: "Goh wat doe je kinderachtig!"
Ik: "ik kinderachtig? Jij blijft doorgaan met mij te irriteren als ik je vriendelijk vraag op te houden met jóuw kinderachtige gedrag."

Dit liep uit op een ruzie, waarna ik naar binnen ging en verder ging met waar ik mee bezig was. Opeens hoor ik mn moeder achter me zeggen: "Weet je wat jij maar lekker gaat doen? Je pakt maar lekker je ipodje en gaat maar lekker in je kamertje lezen"
DAMN wat is zij goed in het bloed onder mn nagels weg te krijgen! Ik reageerde niet, dat leek me het beste. Ik zou me niet laten kennen door exact te doen wat ze zei, dus ik deed mn oordopjes in en schoof het volume wat harder zodat ik ze niet kon horen.
Vanuit mn ooghoek zag ik hoe mn moeder geergerd wegliep.

Zucht
Ik word er zo moe van.
27 aug 2009 - bewerkt op 27 aug 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MarkS
MarkS, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende