Studie wijziging

Hja, zo blijkt maar weer eens dat dingen zo kunnen veranderen. Al de hele tijd lang (ongeveer sinds begin juli) ben ik ervanuit gegaan dat ik m'n studie MBO ICT vervolg in Nederland bij de HAN in Nijmegen. Alles was zowat al gepland: tot kamers, verzekering, vliegticket… ga zo maar door, maar toen ik met de vriend van m’n zus aan het praten was (die tevens MBO ICT les heeft gegeven), vertelde hij me dat de MBO die ik hier heb, niet gelijk staat aan Nederland. De opleiding die ik doe is wel een MBO, maar niet een MBO level 4 waarmee ik door kan stromen naar HBO (HAN dus).

Alles zakte gewoon in elkaar, de hele planning. Ineens moest ik weer uit gaan zoeken waar MBO opleidingen te volgen zijn, welk soort MBO opleiding, wat ze inhouden, welke kant ik op wil, ga zo maar door. Het was moeilijk om weer de sterke motivatie te hebben na zo’n teleurstelling, want wat het ook zou zijn, het zou (nog) niet zijn wat (en wanneer) ik wilde.

Het heeft een tijdje rust gehad, want tijd is er genoeg en toen dacht ik aan Apple.
Ik wil dus een Macbook Pro gaan kopen voor m’n studie. Het is aardig wat, maar ik heb gekeken naar hoe Mac OS X is, hoe de hardware van Apple is en hoe de producten over het algemeen van Apple zijn. Het is gewoon een solide bedrijf dat perfecte producten maakt en op een of andere manier wil ik daar deel van uitmaken.
Voordat ik op het HBO idee kwam dacht ik al eens aan een detacheringsbedrijf, eentje waarbij je kan groeien, waar je je certificaten kan halen, kan leren over een besturingssysteem en hoe je de problemen op moet lossen. Daar was ik ook heel erg geïnteresseerd in, maar door andere dingen was het niet mogelijk om daaraan te beginnen, dus het idee vloog een beetje over.

Maar nu dus niet. Ik was vandaag aan het kijken naar een detacheringsbedrijf dat ook Apple IT’ers opleid en uitzend… en ik heb er een kunnen vinden! AVANCE IT Detachering in Breukelen. Een bedrijf waar ik zowel MS certificaten kan halen als Apple certificaten. Het is echt nodig om die certificaten te halen bij een bedrijf, want anders betaal je je paars aan opleidgeld: een basis training van 1 dag kost 400e; een advanced training van 2 dagen kost 800e (en allemaal excl. BTW). Dat is gewoon niet te doen als je student bent. Met of zonder stufi.

Dit zijn de pakketten die je krijgt als je er aangenomen word:
✓ Uitstekend salaris + bonus regeling
✓ Lease-auto
✓ Onbeperkte studiemogelijkheden op kosten van Avance
✓ 100% reiskosten- en onkostenvergoeding
✓ 25 vakantiedagen
✓ 8% vakantiegeld

Ik vind het aardig aantrekkelijk…
Nu wil ik dus gaan kijken of ik in december, als ik in Nederland ben, een sollicitatiegesprek kan hebben, of eventueel een rondleiding bij het bedrijf. Kijken of het iets voor mij is. M’n stage eindigt in december, dus dat komt mooi uit. Er is alleen een nadeel en dat is dat er minimaal 2 jaar ervaring moet zijn op dat gebied… en ik weet niet of de opleiding zelf ook telt (vast niet), dus hopelijk kunnen ze daar een beetje soepel in zijn…

Het probleem is alleen dat ik had me er zo op verheugd om in Nijmegen of Arnhem te studeren. Dichtbij m’n zus en haar vriend en m’n beste vriendin. Tuurlijk, het is altijd mogelijk om langs te komen met OV of met de auto die ik krijg van AVANCE als ik aangenomen wordt.

Maargoed… ik ga slapen. Kom net terug van een avondje stappen dus ben doodop.
Laters
27 sep 2009 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MarkS
MarkS, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende