oh nog ff serieus voor t slapen gaan

en ja ik meen het..

net kwam ik er achter, en vergeef mijn traagheid, dat de manier hoe wij politiek bedrijven en met name stemmen totaal niet strookt met democratische normen !

iedereen kan zich herinneren van iedere verkiezing hoe pijlingen of peilingen ? depends on how you see them, gaan.
en dan heb je al halver wege de dag een schatting en speculatie.
in de VS is dat NOG veel erger, en hier zie je die trent ook komen, en als je nu nog niet ziet waar ik heen ga, geen probleem,

stel.

je stemt in de ochtend, niet echt een politiek hoofd dus een globale kennis en een stem voor what ever you like.
dan in de middag, terwijl de stemmen niet eens ingezien zijn komen er al peilingen op basis van straat gesprekken, en je krijgt dan een beeld van de stand (fictief) mensen zoals eerder genoemd gaan opeens denken, hun makkelijke keus lijkt het niet te winnen, misschien toch maar een conservatieve stem, op een potentiele winnaar, want een stem naar een verliezer is niet slim.
dan in de avond weer peilingen, en de laatste stemmers zijn nu zo beinvloedt dat alleen de die hard kiezers die niet verbonden zijn aan de politiek nog een echte stem uitbrengen omdat de zwever al totaal murf geslagen is met peilingen dat ze voor een sure shot kiezen.

nu denk je, tja fictie die peilingen, maar in de VS is dat ff anders.
daar heb je tijd verschillen en een nog sterkere massa media, die bijv. nu alleen nog topics heeft over thanksgiving, maar niet over echte belangrijke zaken anders dan angst politiek omdat bush hem "knijpt"

maar ach terug naar florida, euhm, democratische verkiezingen,
door de peilingen worden mensen dus beinvloedt, onderzoek heeft aangetoont dat een redelijk deel van de kiezers niet sterk in de schoenen staat en beinvloed baar is omdat ze liever net als de loterij winnen dan verliezen.

dus eigelijk zouden om de democratie te herstellen en te behouden de peilingen totaal verboden moeten worden, ook halfweg resultaten en eind prognoses zouden moeten verdwijnen om de politiek zuiver te houden en in de handen van de burger, niet de media.

maar ach, dit is misschien wel te veel gevraagd van jullie en de wereld om te bevatten of er over na te denken !

en ik zeg t nog maar een keer,
denken over dit soort dingen is belangrijk omdat het jouw en de toekomst van jouw kinderen betreft !

stel je voor dat halverwege de dag de partij voor de dieren een 10% winst zou krijgen in de media, dan zou het eind resultaat ook in die tien procent gaan liggen omdat dan niemand bang is om zijn stem te verliezen !
(dit was een fictief maar redelijk kloppend voorbeeld, niet gelinkt aan mijn politieke voorkeur)


monster wordt wakker, ik ga slapen nahnahgemeen
21 nov 2007 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van sui
sui, man, 47 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende